Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Pražští policisté během tří dnů načapali pětadvacet mladistvých opilců

Několik desítek policistů se účastnila třídenní akce, během které si v Praze posvítili na dodržování veřejného pořádku a zákazu pití alkoholu nezletilými. Zkontrolovali dvě stovky podniků, dva tisíce lidí a osm stovek aut. Pod vlivem přistihli 25 mladistvých a nechali zavřít jednu provozovnu.

Společná akce policie, Celní správy, Hygienické stanice hlavního města Prahy, České obchodní inspekce, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, OSPODu a městské policie se konala od čtvrtka do soboty.

Za policii se jí účastnilo několik desítek příslušníků z každého obvodu. Vydali se do dvou stovek vybraných restaurací, barů, heren a squatů, zkontrolovali skoro 2100 lidí a osm set motorových vozidel.  

„V průběhu akce zjistili přes dvě stě padesát přestupkových jednání převážně na úseku drog a alkoholu, z nichž přibližně dvě třetiny vyřešili na místě blokovou pokutou v celkové výši cirka dvě stě dvacet tisíc korun. Odhalili dva trestné činy, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožování výchovy dítěte,“ informoval na webu policejní mluvčí Jan Rybanský.

K tomu vypátrali osm lidí vedených v policejních evidencích a zákonným zástupcům předali pětadvacet mladivstvých pod vlivem alkoholu.

„Pro nevyhovující podmínky byla uzavřena jedna živnostenská provozovna,“ dodal Rybanský.

Ohodnoť článek

Foto Anh Tuan Tran

Štítky policie, kontrola, alkohol, mladiství, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští policisté během tří dnů načapali pětadvacet mladistvých opilců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.