Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Na servery Pražských služeb zaútočili hackeři, svoz odpadu a údržbu komunikací to ale neovlivní

Kvůli hackerskému útoku ze zahraničí se společnost Pražské služby potýká s výpadkem systémů, například komunikačních kanálů. Na svoz odpadu, údržbu silnic nebo provoz malešické spalovny ale situace vliv nemá. Vedení firmy vše oznámilo policii a snaží se škody napravit.

Pražské služby výpadek některých systémů zaznamenaly už minulý týden ve čtvrtek. „I přes preventivní opatření, která společnost provedla a průběžně provádí, šlo podle dosud zjištěných informací o hackerský útok ze zahraničí,“ sdělil ve zprávě pro novináře mluvčí společnosti Alexandr Komarnický.

Vše oznámili policii, Úřadu pro ochranu osobních údajů i Národnímu úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost a pracují na zprovoznění systémů.

„Naši kolegové intenzivně pracují na tom, aby se situace co nejdříve vrátila do normálu. Všechny služby poskytujeme dál bez větších omezení, přesto bych se chtěl jménem svým i svých kolegů omluvit občanům, partnerům a klientům za dočasný diskomfort, který mohou v ojedinělých případech pociťovat”, uvedl generální ředitel Pražských služeb Patrik Roman.

Svoz odpadu nebo údržbu komunikací útok neovlivnil, pokud lidé ale komplikace zaznamenají, mohou se mezi osmouo ráno a šestou večer ozvat na nově zřízené linky 739 531 862 a 737 240 849 a email callcentrum.psas@seznam.cz.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Horňák

Štítky Pražské služby, hackeři, internet, web, škody, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na servery Pražských služeb zaútočili hackeři, svoz odpadu a údržbu komunikací to ale neovlivní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.