Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Prahy 1 a 2 nabízejí v rámci veřejné soutěže pronájmy bytů

První a druhá městská část chystají výběrová řízení na pronájem bytů. Výhodnější postavení mají ti zájemci, kteří již ve čtvrti žijí, nebo mají děti. Zatímco Praha 1 nabízí smlouvy na 10 let, Praha 2 jen na dva roky. Zapojit do řízení se mohou zájemci na webových stránkách MČ.

Praha 1 dává do nabídky čtyři byty v lokalitách Štěpánská, Břetislavova a Staré zámecké schody. Informace o bytech mohou zájemci najít na realitním portále zde. Nabídku lze podat na více bytů, uzavřít nájemní smlouvu ale může zájemce pouze na jeden z nich. Kritériem pro výběr zájemce je výše nájmu, který nabídne. Výhodnější postavení, tj. 5% slevu na nabídnutém nájmu, získají ti, kteří mají trvalý pobyt v Praze 1 alespoň 3 roky a dalších 5% bude odečtěno zájemcům, kteří mají děti do 18 let.

MČ varuje, že v rámci výběrového řízení neexistuje žádný zprostředkovatel a apeluje na občany, aby se nenechali podvést. Také připomíná, že nabízené byty nejsou k prodeji, ale pouze k pronájmu. Pokud by se občané s podezřelými nabídkami setkali, mají se obrátit na Policii ČR.

Na dvojce je k dispozici 10 bytových jednotek

Městská část Praha 2 zahrnula do výběrového řízení hned 10 bytových jednotek v oblasti Nového Města a Vinohrad. Vyvolávací ceny nájmů se pohybují mezi 6,5 a 27 tisíci korun. Nájemní smlouva je nabízena na dva roky a v některých bytech mohou mít nájemci určené podmínky nebo povinnosti. Například v Legerově ulici se výherce soutěže bude muset starat o plochu terasy, kterou má v rámci bytu k dispozici. Celý přehled bytů a návod, jak se do výběrového řízení zapojit je na webu MČ zde.

Elektronická aukce proběhne 30. září.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením MČ Praha 2

Štítky byty, nájem, městské byty, Praha 1, Praha 2, aukce, veřejná soutěž, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahy 1 a 2 nabízejí v rámci veřejné soutěže pronájmy bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.