Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Samička fenka je zpět v bezpečí pražské zoo. Odchytit se ji podařilo po dvou dnech

Samičce fenka z pražské zoo se ve středu 7. srpna podařilo přeskočit sklo venkovního výběhu a vyskočit ven. Snaha pracovníků zoo následně odchytit zvíře v Botanické zahradě byla bohužel neúspěšná a fenka tak strávila na útěku ve městě ještě téměř další dva dny. Na základě veřejné výzvy se chovatelům podařilo zvíře odchytnout v páteční podvečer.

Důvodem středečního útěku samičky fenka bylo pravděpodobně nečekané vyplašení, kvůli kterému zvíře skočilo přes sklo venkovního výběhu. Ještě týž den proběhly pokusy odchytit fenka v Botanické zahradě, všechny byly však neúspěšné. 

Z pražské zoo utekla samička fenka, přeskočila sklo ve výběhu

Pražská zoo prosí o pomoc s hledáním samičky fenka, která utekla z venkovního výběhu. Vylekaná přeskočila sklo a vydala se směrem do Botanické zahrady. Tam se ji pokoušeli chytit, ale neúspěšně.

Následující den tak Zoo Praha informovala veřejnost o útěku zvířete skrze své sociální sítě. Ve svých příspěvcích žádala o jakékoliv informace týkající se polohy fenka. O den později, v pátek 9. srpna pak dostali pracovníci zoo e-mail s informací, že se zvíře nachází v Podhoří nedaleko pražské zoo. Manžel paní Tržilové, která informovala Zoo Praha o zvířeti si původně myslel, že se na jejich pozemku pohybuje liška. 

Chovatelé společně s veterinářem následně fenka odchytili a převezli ho zpět do areálu pražské zoo. O úspěšném návratu zvířete do bezpečí informovala Zoo na svém facebookovém profilu. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Vodička, Zoo Praha

Štítky zoo, fenek, útěk, nalezení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Samička fenka je zpět v bezpečí pražské zoo. Odchytit se ji podařilo po dvou dnech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.