Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Hlubuček neuspěl s ústavní stížností, zpochybňoval zákaz vycestování

Ústavní soud zamítl stížnost bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (dříve STAN), jednoho z obviněných v kauze Dozimetr. Stížnost se týkala opatření nahrazujících vazbu, zejména zákazu vycestování. Hlubuček si neúspěšně stěžoval na porušení osobní svobody, svobody pohybu nebo na zásah do soukromého a rodinného života.

Hlubuček je trestně stíhaný za účast na organizované zločinecké skupině a přijetí úplatku. Zprvu byl ve vazbě, poté se dostal na svobodu díky šestimilionové kauci, stále však nesměl do zahraničí. Loni v červnu Hlubuček požádal o vrácení cestovního pasu. Vrchní státní zastupitelství v Praze žádost zamítlo, rozhodnutí potvrdil Vrchní soud v Praze.

Kauza Dozimetr se týká zakázek pražského dopravního podniku. Obvodní soud pro Prahu 9 v červenci rozeslal devíti stíhaným a jejich obhájcům obžalobu. Dalším dvěma obviněným a jejich právníkům poslal návrh na schválení dohody o vině a trestu, kterou uzavřeli se státním zastupitelstvím.

Vyšetřovatelé tvrdí, že organizovaná skupina obsadila důležité pozice v pražském dopravním podniku tak, aby spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat od vítězných firem úplatky. Klíčovou postavou skupiny byl podle nich podnikatel Michal Redl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Petra Hlubučka

Štítky soud, kriminalita, správa, doprava, Praha, Ústavní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aneta Jirásková

Chtěl zdrhnout za kopečky, jinak by mu zákaz nevadil.

Sobota, 10. srpna 2024, 10:32Odpovědět

Karel Klečka

Neváží si propuštění na kauci? V nedemokratické Číně by ho už za zneužití funkce popravili. Korupčníků tam tak rychle ubývá.

Sobota, 10. srpna 2024, 07:50Odpovědět

Hlubuček neuspěl s ústavní stížností, zpochybňoval zákaz vycestování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.