Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pošta zavře nechráněné přepážky na 150 pobočkách

Česká pošta s okamžitou platností uzavře všechny přepážky na poštách, které nejsou chráněné sklem. Omezení se dotkne 150 poboček, čtyři z nich, které jiné přepážky nemají, zavře úplně. Novinářům to dnes sdělil generální ředitel České pošty Roman Knap.

Zavřené budou pošty v Praze 10 - Edenu, v Praze Dubči Za pavilónem 666, v Praze v Radlické ulici 333 a v Liberci na ulici České mládeže 456.

"V České republice je nedostatek respirátorů, roušek a dalších ochranných pomůcek. Mezi naše zaměstnance je distribuujeme hned, jak je od dodavatelů dostaneme. Dnešní rozhodnutí o uzavření nechráněných přepážek jedním z řady opatření, nikoli posledním," řekl Knap.

Na nekrytých přepážkách fungují především PostSHOPY, kde se prodává denní tisk, obalové materiály a další doplňkový sortiment. Druhou částí uzavřených míst jsou specializované přepážky, kde si zákazníci mohou sjednat záležitosti v oblasti finančních služeb.

Zaměstnanci těchto přepážek budou převedeni na přepážky, které jsou chráněné sklem, případně na práci v zázemí pošt, aby se urychlila obsluha těch klientů, kteří kvůli absolutní nutnosti musí přijít na pobočku.

Pošta v příštím týdnu připravuje vybavit své pobočky dezinfekčními prostředky, podle odborů je totiž na nich situace dosud velmi špatná. Dosud se podnik soustředil na vybavení doručovatelů. Pošta také už v minulých dnech připravila pro lidi v karanténě kvůli koronaviru bezkontaktní způsob doručování. I zásilky určené do rukou adresáta mu doručovatel uloží do schránky, nebo je nechá na poště, kde si je bude moci do měsíce vyzvednout.

Autoři

Štítky ČR, pošta, zdraví, Česká pošta, koronavirus, Roman Knap, Praha, Česko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pošta zavře nechráněné přepážky na 150 pobočkách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.