Počasí dnes26 °C, zítra31 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Letiště Praha spustilo druhý ročník programu Biodiverzita. Cílem je podpořit druhovou rozmanitost v okolí letiště

Druhý ročník programu Biodiverzita letiště Václava Havla má navázat na v loňském roce proběhnuvší pilotní akci. Cílem programu je podpořit druhovou rozmanitost, regeneraci krajiny, přirozené zadržování vody a šíření osvěty v oblastech okolo letiště. O finanční příspěvek na činnosti podporující udržování biodiverzity si mohou zažádat různé subjekty z okolí letiště. Podle informací pražského letiště je v plánu rozdělení dohromady tří milionů korun.

O finanční příspěvek na podporu udržování biodiverzity se mohou hlásit obce a městské části, školská zařízení, neziskové a výzkumné organizace z okolí letiště. Úspěšní žadatelé mohou získat až 300 tisíc korun. Žádosti o dotace je možné podávat až do konce května 2024 prostřednictvím formuláře na webových stránkách Letiště Praha.

Dlouhodobý program environmentální odpovědnosti

Podle Soni Hykyšové, ředitelky za oblast životního prostředí, udržitelnosti a ESG je projekt Biodiverzita pokračováním dlouhodobé ESG strategie letiště. „V rámci naší ESG strategie dlouhodobě podporujeme projekty v okolí letiště. V loňském roce jsme poprvé vyhlásili projekt Biodiverzita. Program, který navazuje na ESG strategii Letiště Praha, je koncipován jako dlouhodobý. Žadatelé z okolí letiště tak mohou i v tomto roce podpořit realizaci konkrétních projektů směřujících k posílení ekologické stability a zvýšení pestrosti druhů a stanovišť, přispět k obnově původních krajinných prvků, propojovat staré a nové krajinné celky, zlepšit přirozené zadržování vody v krajině, ale i zvýšit vzdělanost v environmentální oblasti,“ uvedla Hykyšová.

V loňském roce podpořilo vedení Letiště projekty zaměřené na širokou škálu aktivit od výsadby druhově pestrých luk a založení dešťových záhonů přes opatření na podporu bezobratlých na různých typech stanovišť po průběžný monitoring druhů a praktickou environmentální výchovu.

Na webových stránkách letiště lze dohledat seznam katastrálních území, která se mohou do programu Biodiverzita přihlásit.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Letiště Praha

Štítky letiště, zeleň, biodiverzita, projekt, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letiště Praha spustilo druhý ročník programu Biodiverzita. Cílem je podpořit druhovou rozmanitost v okolí letiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.