Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dobroden Leoše Mareše znovu pomáhal. Přes milion poslal rodině, která přišla o dům

Jeden z nejznámějších českých moderátorů v Česku Leoš Mareš má za sebou další Dobroden. Projekt, v rámci kterého každý rok 29. ledna posílá na charitu za každého sledujícího na Instagramu jednu korun, letos pomáhal na jihu Čech. Více než 1,2 milionu korun poslal Mareš rodině z Kamenného Újezdu, které v polovině ledna zdemoloval výbuch plynu celý dům.

Takzvaný Dobroden pořádá Leoš Mareš už desátým rokem. Vždy 29. ledna pošle za každého svého sledujícího na sociální síti Instagram jednu korunu na vybraný charitativní projekt. V minulosti podpořil například Nadaci Terezy Maxové nebo Fórum mobilních hospiců. V roce 2018 věnoval peníze ženě z Táborska, která přišla kvůli požáru o střechu nad hlavou.

A i v letošním roce pomáhal Marešův Dobroden na jihu Čech. Konkrétně rodině z Kamenného Újezdu na Českobudějovicku, které výbuch plynu zdevastoval celý dům. Přivolaný statik rozhodl, že stavba musí byt stržena. Odhad škod se pohybuje kolem 8 milionů korun.

„Peníze šly mladé rodině se třemi dětmi, které se v sobotu 13. ledna 2024 obrátil život vzhůru nohama. Výbuch plynu zničil celý jejich dům, statik nařídil demolici a rodina tak přišla o střechu nad hlavou. Hodně síly Aničko a díky i vašim kolegům ze základní školy T.G.Masaryka," napsal známý český moderátor na svém Instagramu. Rodině poslal více než 1,2 milionu korun.

Mareš ale není jediným, kdo rodině pomohl. Krátce po události byl zřízen transparentní účet, na který lidé posílají peníze, aby rodině pomohli. Vybrat se k předpolednímu lednu podařilo přes tři a půl milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky Leoš Mareš, Dobroden, charita, požár, Kamenný Újezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobroden Leoše Mareše znovu pomáhal. Přes milion poslal rodině, která přišla o dům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.