Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Prahu míří silný vítr. Může lámat větve a poškodit budovy

Po náledí obyvatele Prahy potrápí další rozmar počasí, tentokrát silný vítr. Podle meteorologů může dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů v hodině, lámat větvě a působit menší škody na budovách. Zároveň se ale oteplí, ve středu bude až třináct stupňů.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí od středečních šesti ráno do osmi hodin večer. „Během středy se také rozfouká čerstvý západní až severozápadní vítr a v nárazech bude dosahovat kolem 70 km/h,“ informovali meteorologové na platformě X. 

Při takové síle může vítr poškodit stromy i budovy. Hrozí také nebezpečí úrazu právě zlomenými větvemi a uvolněnými předměty, nastat mohou i komplikace v dopravě. 

„Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel,“ napsali meteorologové na svém webu. 

Během středy bude místy pršet, teploty se vyšplhají až ke třinácti stupňům. Ve čtvrtek a vpátek se budou pohybovat v maximech kolem osmi stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha

Štítky Český hydrometeorologický ústav, předpověď, vítr, počasí, teplota

Na Prahu míří silný vítr. Může lámat větve a poškodit budovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.