Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Vltavu se vrátí lodě, odstraní i protipovodňové zábrany. Náplavky město otevře jako poslední

Díky klesající hladině Vltavy se dnes na řeku budou moci vrátit lodě a demontovány budou i mobilní protipovodňové prvky na Čapadle a ve Zbraslavi. Ve středu pak povolí vstup na náplavky na Dvořákově a Hořejším nábřeží. Rašínovo ale zůstane zavřené a do provozu se zatím nevrátí ani přívozy.

Státní plavební správa rozhodla, že v centru města budou lodě smět na zpět na vodu od dnešních devíti ráno, ve stejnou dobu otevřou vrata u hotelu Four Seasons.

V deset pak začne demontáž mobilních protipovodňových prvků na Čapadle v Divadelní ulici, v jednu odpoledne je začnou odstraňovat ve Zbraslavi.

„Náplavky na Dvořákově a Hořejším nábřeží se otevřou návštěvníkům a cyklistům od středy od osmi hodin ráno. Stále na nich ale bude platit zákaz vjezdu vozidlům mimo zásobování. Zásobování bude mít výjimku pro vjezd od osmi do desíti hodin s tím, že tato vozidla se zde budou moci zdržet pouze po nezbytně nutnou dobu. Veřejnost by na otevřených náplavkách ale měla i nadále dbát zvýšené opatrnosti,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Praha začíná stavět protipovodňovou ochranu, zastaví i plavbu lodí na Vltavě v centru

Hlavní město kvůli zvýšenému průtoku Vltavy upouštěním vody z vltavské kaskády přistoupilo k dalším protipovodňovým opatřením. Znovu uzavře všechny náplavky a nechá postavit některé prvky mobilní protipovodňové ochrany. V centru Prahy také...

Zavřené pro všechny zůstavá Rašínovo nábřeží, nevyjedou ještě ani přívozy P1 a P2. Zavřená jsou také protipovodňová vrata v Čertovce. Mimo provoz je stále i botel Matylda.

„Průtok Prahou na limnigrafu v Chuchli je nyní pod 600 metrů krychlových za sekundu a nad tuto hranici by se již neměl dostat. Kromě Vltavy velmi pozvolna klesají i hladiny rozhodujících řek, kterými jsou Berounka a Sázava,“ dodal Hofman.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Vltava, hladina, náplavky, zábrany, vrata

Na Vltavu se vrátí lodě, odstraní i protipovodňové zábrany. Náplavky město otevře jako poslední  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.