Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Tragédie na Štědrý den. Při nočním požáru zemřel člověk, další jsou zranění

Noční požár ubytovny v pražské Zbraslavi si vyžádal jednu oběť a sedmnáct zraněných osob. V objektu bylo navíc sedm domácích mazlíčků. K likvidaci požáru vyjíždělo třináct hasičských jednotek po půl čtvrté ráno.

Požár ubytovny v ulici Pod Třešňovkou ve Zbraslavi lidé nahlásili dnes ve 3:36 ráno. Hasiči na místo vyslali celkem třináct jednotek včetně dvou automobilových žebříků a tří velkoobjemových cisteren.

„Zásah probíhal v dýchací technice a nasazeny byly 3 C proudy. K uhašení skrytých ohnisek proběhlo částečné rozebrání střešní konstrukce,“ popsal mluvčí hasičů Vojtěch Sosna.

V objektu bylo během požáru patnáct lidí a sedm domácích mazlíčků.

K požáru vyjeli i policisté a záchranáři včetně inspektora a speciálu Fénix. „Na místě bylo ošetřeno sedmnáctlidí, z toho tři příslušníci policie. Dvě osoby byly transportovány do zdravotnického zařízení a u jedné osoby byla bohužel konstatována smrt,“ potvrdili pražští záchranáři na síti X.

Osobu bez známek života našli hasiči v nejvíce zasažené místnosti. „Člen hasičského týmu posttraumatické péče se věnoval evakuovaným osobám, kterým hasiči zajišťují náhradní oblečení a hygienické pomůcky. Zástupci městské správy zajišťují náhradní ubytování. Škoda a příčina požáru zůstávají v šetření,“ uzavřel Sosna.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hlavního města Prahy

Štítky požár, úmrtí, tragédie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Tragédie na Štědrý den. Při nočním požáru zemřel člověk, další jsou zranění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.