Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nová stometrová lávka propojuje Čakovice a otevírá cesty v lesoparku Havraňák

Díky nové stometrové lávce se budou moci chodci a cyklisti znovu bezpečně dostat přes železniční trať v pražských Čakovicích. Lávka je součástí cyklostezky A4, jejíž dva konce byly díky ní propojeny. Město na realizaci výstavby přispělo přes 40 milionů korun.

Původní lávka přes železniční trať byla zdemolována za okupace ve 40. letech. Od té doby proto pro lidi neexistoval bezpečný způsob, jak se přes trať dostat. To se však na začátku prosince změnilo. Celková realizace projektu trvala osm let. Lávka propojuje severní a jižní stranu lesoparku Havraňák.

„Je to určitě splněný sen. Když vznikají takovéto projekty, což v tomhle případě je zhruba osm let zpátky, tak vždycky nutně přemýšlíte, jestli se na to hlavně podaří sehnat peníze anebo jestli orgány, které to povolují, jestli nenajdou nějakou důležitou překážku, která tomu projektu brání. Obě tyhle věci, jak finance, tak administrativu se nám podařilo překonat.“ Říká ve videu na svém facebookovém profilu starosta Čakovic Jiří Vintiška.

Nový můstek je součástí cyklostezky A4, jejíž dva konce jsou nyní konečně spojeny. Zároveň je završením systému cyklotras mezi Kbely, Letňanami, Čakovicemi a pěších propojení, které jsou oddělené od automobilové dopravy. V budoucnu mají na lávku navázat další cesty směrem na Kvěly. V plánu je také vybudování drážní stezky podél trati ve spolupráci se Správou železnic.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jiří Vintiška

Štítky lávka, cyklostezka, Čakovice, Praha

Nová stometrová lávka propojuje Čakovice a otevírá cesty v lesoparku Havraňák  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.