Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

První ukrajinsko-český market na Holešovické tržnici. Propojení umění a Vánočního kouzla

Na Holešovické tržnici proběhne v neděli první ukrajinsko-český vánoční trh. Hlavním cílem akce je podpořit Ukrajinské uprchlíky, kteří se snaží se svým řemeslem uchytit i u nás. Akce má být místem, kde se propojí kultura, umění, tradice a moderní designu. Trh pořádá Organizace pro pomoc uprchlíkům.

Trh se bude konat od pravého poledne na Holešovické tržnici v hale č. 17. Příchozí si budou moci vybrat zboží z pestré škály prodejců. Mezi nabízené produkty budou patřit například svíčky, kožené výrobky, vánoční ozdoby, šperky, keramika a autorské kresby.

Příběhy odvahy a duch Vánoc

„Tento trh není jen místem pro nákup vánočních dárků. Je to místo, kde se setkává kultura, umění, tradice a moderní design. Prostor, kde každý krok rezonuje s příběhy odvahy a odolnosti, s každým dechem cítíte ducha Vánoc. Vánoc, jenž jsou symbolem naděje, světla a společenství.“ Stojí na oficiální stránce události na Facebooku. 

Kromě možnosti nákupu vánočních dárků od různých řemeslníků nabídnou pořadatelé marketu návštěvníkům také pestrý doprovodný program. Ten bude probíhat od jedné hodiny odpolední až do pozdního večera. Příchozí budou mít možnost poslechnout si různé hudební interprety, přednášky, nebo zhlédnout projekci ukrajinského filmu. Pro akčnější návštěvníky jsou kromě tohoto programu přichystány také tři tvůrčí workshopy pro dospělé i pro děti. Vstup na všechny workshopy bude zdarma. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Holešovická tržnice

Štítky Vánoce, trh, Ukrajina, Holešovická tržnice

První ukrajinsko-český market na Holešovické tržnici. Propojení umění a Vánočního kouzla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.