Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Do pražských ulic dnes vyjedou Betlémské tramvaje

Dopravní podnik dnes ve spolupráci s pražskými skauty rozveze ve dvou historických tramvajích Betlémské světlo. Do pražských ulic vyjedou odpoledne speciální linky číslo 43, na každé zastávce se zdrží zhruba čtvrt hodiny. Lidé budou mít možnost připálit si svou svíčku či lucerničku skoro po celé Praze.

První tramvaj vyrazí na svou okružní trasu dvacet minut po první hodině odpolední. Jízdu zahájí na Smíchovském nádraží, kde bude stát necelou půl hodinu. Poté se vydá směrem do Nuslí na Náměstí Bratří Synků, dále na Spořilov, do Nových Strašnic, na Florenc, Palmovku, do Vozovny Kobylisy a následně na Královku, kde svou jízdu zakončí.

Druhá tramvaj zahájí rozvoz Betlémského světla pět minut po půl druhé hodině odpolední. První zastávka bude na Nádraží Braník, poté bude jízda pokračovat k Podolské vodárně, na Kubánské náměstí, na Radošovickou, do Starého Hloubětína, k Planetáriu Praha, na Špejchar a konečně na Červený vrch. Přesný jízdní řád najdete zde.

Návštěvníci, kteří přijdou bez své lucerničky dostanou zdarma svíčku v ochranném kelímku s logem Betlémského světla. Ti, kdo si nestihnou plamínek připálit na některé ze zastávek historických tramvají nemusí zoufat. V interaktivní mapě betlemskesvetlo.cz si totiž kdokoliv může vybrat z několika míst nejen po Praze, kde je světlo k dispozici.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní podnik Praha, Petr Hejna

Štítky Betlémské světlo, tramvaje, dopravní podnik, skauti

Do pražských ulic dnes vyjedou Betlémské tramvaje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.