Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pražská záchranná stanice zve na vánoční setkání. Lidé uvidí ošetřovnu i voliéry

Záchranná stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy si na sobotu pro své příznivce připravila setkání, během kterého jim umožní nahlédnout do jejího areálu v Ďáblicích. Lidem ukážou ošetřovnu, přípravnu krmení, voliéry nebo výběhy.

„Hlavně během letní sezóny je stanice neustále plná k prasknutí a my nevíme, kde nám hlava stojí, teď s přicházející zimou už je ale pacientů o něco méně. Toho bychom rádi využili a ukázali vám, jak to u nás vypadá,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Lesů hlavního města Petra Fišerová.

Během historicky prvního vánočního setkání, které na adrese K Zahradnictví 582 v sobotu potrvá od desíti do dvou, zájemci budou moci nahlédnout do ošetřovny, přípravny krmení a k voliérám a výběhům. 

Pražská záchranná stanice se poprvé stará o vydří mláďata

Ošetřovatelé v Záchranné stanici pro volně žijící zvířata se vůbec poprvé v historii starají o dvě mláďata vydry říční. Sourozence našli začátkem března v Uhříněvsi a pečují o ně tak, aby se zvířata zase mohla vrátit do přírody.



„Moc rádi vás u nás uvítáme, jen raději předem upozorňujeme, že plán prohlídky se může změnit podle toho, jaká zrovna ve stanici bude situace,“ upozornila Fišerová. Dotazy o provozu nebo záchraně divokých zvířat zodpoví ošetřovatelé.

„Určitě to nebude jako návštěva zoo a nečekejte prohlídku spousty zvířat, věříme ale, že i tak to bude pro nás všechny příjemné setkání,“ doplnila Fišerová.

Pacientům mohou návštěvníci přinést zrní nebo slunečnici, piškoty, krmný hmyz, granule pro kočky nebo malá plemena psů či kvalitní konzervy pro psy a kočky s vysokým podílem masa nebo s drůbežím masem ve formě paštiky.

Pražskou stanici pro zraněná zvířata přestěhovali. V dočasných podmínkách bude fungovat rok a půl

Záchranná stanice pro volně žijící zvířata se kvůli stavbě nového zázemí musela z Jinonic přestěhovat do provizorního útočiště v Ďáblicích. Fungovat tu bude osmnáct měsíců, podmínky jsou ale pro provoz dostačující. Minulý rok stanice přijala přes...

Stanice v současné době obývá provizorní prostory v areálu ďáblického zahradnictví. Novou jim město staví v Jinonicích, otevřít by ji měli v druhé polovině příštího roku. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Záchranná stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy, Eva Hradilová

Štítky Záchranná stanice hlavního města pro volně žijící živočichy, prohlídka, ošetřovna, krmení, Ďáblice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská záchranná stanice zve na vánoční setkání. Lidé uvidí ošetřovnu i voliéry  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.