Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pražské útulky hledají veterináře. Péči potřebují zraněná i týraná zvířata

Útulky pro opuštěná zvířata, které má ve správě městská policie, potřebují veterináře. Psi, kočky a další zvířata se k nim totiž mnohy dostávají v tristním stavu, zraněná i týraná. Nový veterinář jich bude muset ošetřit na tři tisíce ročně a k tomu zajistit i léky, doplňky krmiva nebo zdravotnický materiál. Smlouvu dostane na čtyři roky a k tomu devět milionů bez DPH.

O nové pozici rozhodli pražští radní v pondělí. Na zajištění veterinární péče pro dva útulky, které spravuje městská policie, vypíší veřejnou zakázku. 

„V psím útulku v Troji i v kočičím útulku v Dolních Měcholupech se během roku ocitají zvířata, která potřebují často i náročnou veterinární péči, ať už jde o léčbu zranění jako jsou různé zlomeniny, způsobené například srážkou s autem, ale i třeba zranění způsobená v důsledku týrání, kterého se na nich dopustili jejich majitelé. V letošním roce jsme do útulku přijali například psa s vážnými bodnými a řeznými zraněními. Ty mu způsobil jeho majitel, který si na psovi takto vyléval svoje životní frustrace,“ popsal v tiskové zprávě náměstek primátora pro oblasti kultury, cestovního ruchu, památkové péče, výstavnictví a péče o zvířata (animal welfare) Jiří Pospíšil (TOP 09).

Za rok potřebuje ošetřit asi tři tisíce zvířat ročně, z toho 1600 psů, 1100 koček a 300 ostatních, třeba i hospodářských zvířat. Práce bude zahrnovat laboratorních vyšetření, zajištění veterinárních léčivých přípravků, veterinárních diet, veterinárních doplňků krmiva, zdravotnického materiálu a veterinárních dezinfekčních prostředků.

Radní připravili rozpočet ve výši 9,2 milionu bez DPH a to se smlouvou maximálně na čtyři roky. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města Prahy

Štítky městská policie, veterinář, útulek, ošetření, veřejná zakázka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské útulky hledají veterináře. Péči potřebují zraněná i týraná zvířata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.