Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Praze bylo bez teplé vody přes dvacet tisíc domácností. Opravy se dočkaly po několika hodinách

, aktualizováno 24. listopadu 2023, 16:15

Kvůli netěsnosti potrubí nemělo dnes přístup k teplé vodě pro mytí i topení přes 25 tisíc odběratelů v Praze, ve čtvrté a dvanácté městské části. Opravy zabraly Pražské teplárenské několik hodin, potrubí utěsnili před půl čtvrtou a vodu postupně napouští do systému rozvodů.

„V ulici Hurbanova v Praze 4 došlo v noci na pátek k netěsnosti na primárním topném vedení DN 150. Jsou omezeny dodávky topné vody, a tudíž je výpadek jak ve vytápění, tak v dodávkách teplé vody,“ informovala na svém webu Pražská teplárenská.

V Praze 4 bylo bez teplé vody část Krče a Lhotky, v Praze 12 to byl Kamýk a Modřany. Podle vedení čtvrté městské části se jednalo o 25 530 odběratelů.

Společnost odhadovala, že dodávky obnoví do dnešních jedenácti hodin, nakonec se to podařilo dřív. „V současné době je samotná oprava potrubí v Hurbanově ulici v Praze 4 ukončena. Nyní již dochází k zpětnému napouštění rozsáhlého systému rozvodů topnou vodou a postupně se přechází k uvedení na provozní parametry. Plnohodnotné obnovení dodávek s ohledem na zrychlený postup prací se aktuálně očekává v pozdních odpoledních hodinách," napsala Pražská teplárenská.

Výpadek postihnul i krčský IKEM, podle jejich vyjádření se nevyskytnul žádný problém. „Dodávky tepla a teplé vody jsou zajištěny, IKEM je nyní napojen na záložní zdroj od Pražské teplárenské,“ uvedla nemocnice na svém webu.

Další nemocnice v Krči, Fakultní Thomayerova, má vlastní zařízení na výrobu tepla a výpadek se jí netýkal.


 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Pražská teplárenská, voda, teplá, topení, výpadek, Praha 12

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze bylo bez teplé vody přes dvacet tisíc domácností. Opravy se dočkaly po několika hodinách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.