Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Většina pražských městských částí otevře v zimě kluziště na bruslení

Ve většině pražských městských částí budou v zimě v provozu kluziště na bruslení. Pražané si budou moci zabruslit například v Grébovce v Praze 2, na Pražačce v Praze 3, na Letné v Praze 7 nebo u OC Westfield na pražském Chodově. Vstupné se bude u zpoplatněných ploch pohybovat kolem 100 korun, k dispozici bude téměř všude občerstvení či půjčovna bruslí. Většina ledových ploch bruslařskou sezonu zahájí koncem listopadu či začátkem prosince.

Například v Praze 1 se mohou lidé těšit na ledovou plochu Na Františku s půjčovnou bruslí. V Praze 2 si Pražané budou moci od 1. prosince zabruslit v parku Folimanka, a to za poplatek 50 korun, děti do šesti let budou mít vstup zdarma. Brusle budou k zapůjčení za stovku. Těšit se občané Prahy 2 mohou také na kluziště v Grébovce a nově také na ledovou plochu v Sadech Svatopluka Čecha. Za celodenní bruslení zaplatí 80 korun, za stejnou cenu budou k zapůjčení brusle.

V Praze 3 pak mohou zájemci využít umělou ledovou plochou ve sportovně-rekreačním areálu na Pražačce. Provoz zahájí 4. prosince a bruslení tam bude možné do 15. března příštího roku. Podle mluvčího městské části Jiřího Hannicha dopolední blok radnice vyhradí vždy pro mateřské a základní školy, aby cíleně u dětí z Prahy 3 podpořili sportovní vyžití. Vstup pro dospělé činí 120 korun, zvýhodněné vstupné pro děti pak 80 korun. Pro školy bude vstup zdarma. Brusle budou k zapůjčení za poplatek 50 korun. K dispozici bude i broušení nožů na bruslích a nabídka občerstvení.

Praha odmítla financovat kluziště na Letné, pomůže Sparta a zavedení vstupného

Skoro měsíc nebylo jasné, zda oblíbené kluziště na Letné vstoupí do další sezony. Hlavní město totiž letos rozhodlo, že už ho nebude financovat a milionové náklady by si městská část Praha 7, kde kluziště leží, nemohla dovolit. Bruslit se na...

Veřejnosti bude v Praze 3 otevřeno i kluziště pod žižkovským televizním vysílačem, které se otevře 15. prosince. Dospělí budou mít vstup za 150 korun, děti od 50 do 100 korun. Za poplatek budou k zápůjčce opět brusle a občerstvení nabídne zdejší restaurace.

Vstup zdarma budou moct lidé využít na umělém kluzišti na Hořejším nábřeží v Praze 5. V Praze 6 mohou Pražané bruslit na Vypichu, kde kluziště plánuje podle mluvčího městské části Marka Zemana sezonu zahájit nejpozději 1. prosince. Zájemci si mohou na místě půjčit brusle, k zapůjčení budou i bezpečnostní helmy a hrazdy pro děti.

Na kluziště na Letenské pláni se od 1. prosince mohou těšit i místní z Prahy 7 a v Praze 8 bude za poplatek kluziště od 24. listopadu na třech místech, a sice v areálu koupaliště Ládví, u kulturního domu Krakov a u Velkého Löwitova Mlýna v Libni. Praha 11 pak přímo ledovou plochu provozovat nebude, lidé si ale budou moci zabruslit u OC Westfield. Od 25. listopadu si pak mohou zájemci zasportovat na kluzišti na Sofijském náměstí v Praze 12.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Zuna

Štítky bruslení, kluziště, Vánoce, poplatek, půjčovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina pražských městských částí otevře v zimě kluziště na bruslení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.