Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pražská záchranná stanice zveřejnila výzvu o pomoc pro ježky

Záchranná stanice hlavního města Prahy zveřejnila na svých sociálních sítích prosbu o pomoc. Pro více než 100 ježků potřebuje podestýlku, krmivo, papírové krabice a další. Stanice letos přijala již 547 ježků, většinu z nich už bylo možné vypustit zpátky do volné přírody.

„Podestýlku pravidelně vyměňujeme (ježci jsou trochu prasátka), a tak jí máme velkou spotřebu. Moc by se nám proto hodily hobliny a kvalitní seno či sláma,“ uvádí v příspěvku Záchranná stanice hl. m. Prahy. Počet ježků, o které momentálně zaměstnanci stanice pečují, už totiž překročil stovku a pro malé všežravce docházejí potřebné materiály.

Kromě podestýlky ježci potřebují domečky i krmivo

Každý ježek má vlastní ubytování s domečkem, aby se mohl schovat. Stanice proto žádá veřejnost i o přinesení malých papírových krabiček, které by mohli ježkům posloužil jako úkryt. Ideální rozměry jsou 30cm x 30cm x 20-30cm. „Pokud byste chtěli, můžete nám samozřejmě pomoci i s krmením – ježky krmíme kvalitními granulemi pro kočky a malá plemena psů, masovými konzervami ve formě paté a moučnými červy,“ dodávají zaměstnanci stanice. Na moučné červy už lidé přispěli ve sbírce s názvem Nejlepší dárek jsou červi. 

Nejčastějším důvodem, proč se ježek v Záchranné stanici ocitne, je střet s člověkem. Nejvíce ježkům hrozí zranění strunovou sekačkou, auto nebo volně pobíhající pes bez dohledu páníčka. Celkově se do stanice od začátku letošního roku dostalo už téměř 550 ježků. Ti, kteří už další péči nepotřebují, jsou vypuštěni zpátky do volné přírody.

Většina ze 105 ježků, o které momentálně stanice pečuje, jsou mláďata, která lidé nalezli na začátku podzimu osiřelá. Zbytek jsou ježci, kteří se do stanice dostali hubení, vysílení anebo zranění. 

Na výzvu lze reagovat přímo na sociálních sítích stanice.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící zvířata

Štítky ježek, záchranná stanice, pomoc, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská záchranná stanice zveřejnila výzvu o pomoc pro ježky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.