Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Izraelci žijící v Praze demonstrovali v centru města. Připomněli oběti Hamásu

Měsíční výročí od útoku teroristické skupiny Hamás na území Izraele si na Václavském náměstí připomněly desítky členů izraelské komunity v Praze. Chtěli upozornit na to, že teroristé stále drží v pásmu Gazy unesené lidi jako rukojmí.

Na dvě stě lidí stálo v dolní části náměstí s cedulemi, na kterých byly fotky pohřešovaných. Ty Hamás v sobotu 7. října odvlekl do pásma Gazy a drží je tam jako rukojmí.

„Chceme říct jejich jména, ukázat jejich obličeje, ukázat, že jsme nezapomněli, že je tam drží měsíc. Nedostává se jim žádné humanitární péče, Červený kříž je ani nesmí vidět. Na to chceme upozornit,“ uvedla pro redakci Pražské Drbny jedna z organizátorek akce Goni Biran, izraelská studentka.

Někteří z účastníků se také se také oblékli jako rukojmí, měli svázané ruce a zavázané oči. Byli zašpiněni červenou barvou, která má symbolizovat krev obětí. Seděli v kruhu uprostřed, ostatní kolem nich.

Celá akce trvala asi třičtvrtě hodinu za dohledu policie, k žádnému konfliktu kromě dvou pokřiků kolemjdoucích nedošlo. Společně si asi dvakrát zazpívali v hebrejštině, podpořit je přišli i Češi. 

Ozbrojenci skupiny Hamás v sobotu 7. října nejdříve z pásma Gazy na Izrael vypálili rakety, během pozemního útoku pak zabili okolo 1400 Izraelců a dalších 240 stále drží jako rukojmí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Izrael, Palestina, demonstrace, Praha, Václavské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarda Adámek

Dobrý den, drzim palce Izraelskemu narodu proti imbecilum a vrahum co obklopuji jejich krasnou a ekonomicky prosperujici zemi!!! Zdravim ????????????❤️????????????????????????

Středa, 8. listopadu 2023, 16:43Odpovědět

Libor Burian

Místo náboženských sekt kdy otrokáři káží vodu a pijí víno ze zlatých pohárů mají novou totalitu, sektu zelenistů, migrantistů, kovidistů, duhystů, euhujeristů, dotacistů, ziskovkářů, mikulášůminářů(i stalin studoval na kněze a hiedlerovci byli, snad, věřící). Místo plynů, napalmu, bombardování ? Byl by to pokrok. Vlastně ne, na zbrojení a válčení, vysávání pracujících lidí se bohatne (prosperuje). Vraždění, loupení válčení, zbrojení, kolonie, rezervace, gulagy, koncentráky, nucené práce na uranu, oběšení vedení vlastní KSČ, měnová loupež 1:50, r68 kdy si mafie pozvala na lidi východní vojsko, rozvrat v roce 89 kdy ta mafie převlékla kabáty a uniformy, házeli lidí do přehrad to je také pokrok k ekologii. Jsou to na práci babráci jak vidíme. Držte palce té polovině, normálnim slušným lidem. Snad to řádění mafie přežijí. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost !

Čtvrtek, 9. listopadu 2023, 04:33Odpovědět

Martin Vaněk

A kdy budou protestovat proti ukradení země Arabům za pomocí GB a OSN?

Středa, 8. listopadu 2023, 07:00Odpovědět

Libor Burian

Mafie má stovky let praxe v oblbování lidí bláboly z kazatelen a svých funkcí, převlečení soudruzi soukmenovci kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984, jednají stále stejně, sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula, dvořákčt, pávků, rycheckých, střížů, falešných studentů falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, pašeráků, tunelářů, odkláněčů, komediantů, lhářů, podvodníků, žvanilů, k nové totalitě zelenismu, migrantismu, kovidismu, globalismu, jutuberismu, duhysmu, euhujerismu, dotacím, neZiskovkám, válčení, zbrojení, kolonie, lichva, vymahači, exekutoři, pasáci, vexláci,.. Po tom co sem chladi natahali Proherní automaty, nadělali z lidí gamblery a zničili stovky rodin, teď bendostudent plzeňských bendopráv si pochvaluje jak je bezva dát si v Brně lajnu. Mafiáni potřebují nadělat z lidí feťáky jako v emerice kde je jich asi dvacet milionů...

Středa, 8. listopadu 2023, 08:08Odpovědět

Libor Burian

Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnout psychopati. Investigativcí našli v Izraeli 665 daňových rájařů Pandora(u nás300). Lidé, obyvatelé Izraele by po měsíci od napadení měli říct co se stalo. Tam je mnoho lidí ve výcviku, i ženy s kočárky mají na zádech samopaly. Jsou ty zbraně v pořádku, měli do nich střelivo ? Utekla vládnoucí mafie po první ráně ? O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí.

Středa, 8. listopadu 2023, 01:43Odpovědět

VIDEO: Izraelci žijící v Praze demonstrovali v centru města. Připomněli oběti Hamásu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.