Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O prohlídky sídel vlády a ministerstev byl dnes velký zájem, lidé čekali v dlouhých frontách

Při příležitosti oslav vzniku samostatného Československa probíhaly dnes dny otevřených dveří různých vládních institutů. Lidé měli možnost nahlédnout do například Strakovy akademie, kde sídlí úřad vlády nebo do parlamentu České republiky. O prohlídky projevila veřejnost velký zájem a před úřady se tak tvořily velké fronty. Někteří lidé příležitosti využili, aby dali najevo svůj nesouhlas se současnou vládou.

K oslavám 28. října měli lidé možnost nahlédnout do různých významných budov, mezi místa, které byly dnes veřejnosti otevřené patří například Úřad vlády, Parlament České republiky, Ministerstvo práce a sociálních věcí nebo Ministerstvo školství. Ke dnům otevřených dveří se připojil také Obecní dům, v jehož Grégrově sále před 105 lety Národní výbor přijal zákon o zřízení samostatného československého státu a vydáním Manifestu k národu vyhlásil československou samostatnost.

Prohlídky interiérů budov byly komentované a probíhaly tak pouze v omezených skupinách. Návštěvníci Strakovy akademie mohli nahlédnout do jednacího sálu, nového i starého tiskového sálu a prohlídku zakončí procházkou po zahradě. Návštěvníci senátu si mohli prohlédnout historické prostory Valdštejnského i Kolovratského paláce a mimořádně byly zpřístupněny pracovny dvou místopředsedů horní parlamentní komory. Veřejnost projevila o návštěvu vládních budov velký zájem a před úřady se tak vytvořily velké fronty čekajících návštěvníků. 

Někteří spoluobčané využili dnešní příležitosti k vyjádření nespokojenosti se současnou vládou a shromáždili se před Strakovou akademií se svým petičním stánkem. Svou nespokojenost dávali najevo hlasitým bubnováním a houkačkami. Iniciátor petičního stánku Ondřej Thor se snažil hovořit s procházejícími lidmi k Úřadu a upozorňovat na údajnou nekompetentnost současné vlády.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky 28. říjen, státní svátek, den otevřených dveří, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prohlídky sídel vlády a ministerstev byl dnes velký zájem, lidé čekali v dlouhých frontách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.