Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V případu Feriho obžalovaného ze znásilnění by mohl soud rozhodnout příští týden

Rozhodnutí v případu bývalého poslance Dominika Feriho, který čelí obžalobě ze dvou znásilnění a pokusu o znásilnění, by mohl Obvodní soud pro Prahu 3 vynést již příští týden. Feri obžalobu od počátku odmítá.

Hlavní líčení bude pokračovat tento čtvrtek, jednání je dále nařízené na 31. října a 2. listopadu. Soud se případem naposledy zabýval na konci dubna, v mezidobí znalci vyhotovovali znalecké posudky. 

Tento týden by podle mluvčí soudu Dariny Maříkové měl soud vyslechnout znalce a také jednu svědkyni, případně doplnit další důkazy. Zatím není jasné, zda bude alespoň část jednání veřejná, podle mluvčí ale lze předpokládat, že kvůli ochraně poškozených bude minimálně znalce soud vyslýchat za zavřenými dveřmi.

Obvodní soud pro Prahu 3 dnes pokračoval v projednávání případu bývalého poslance Dominika Feriho, který čelí obžalobě ze znásilnění. Neveřejně vyslechl znalkyně, poté soudkyně za přítomnosti veřejnosti přečetla listinné důkazy. Odpoledne...

V úterý pak předsedkyně senátu počítá s přednesením závěrečných řečí, rozhodnutí by tedy soud mohl vynést 2. listopadu. Na všechna nařízená jednání bude soud vydávat vstupenky.

Státní zástupkyně v obžalobě popisuje tři skutky, dva z roku 2016 a třetí z roku 2018. Ve dvou případech viní Feriho ze znásilnění, ve třetím z pokusu o znásilnění. Bývalému poslanci hrozí podle trestního zákoníku až desetileté vězení, obžaloba totiž tvrdí, že se jednoho ze skutků dopustil na tehdy sedmnáctileté dívce.

Na Feriho u soudu zaútočil muž, křičel na něj rasistické urážky

Obvodní soud pro Prahu 3 dnes za zavřenými dveřmi pokračuje v projednávání případu bývalého poslance Dominika Feriho, který čelí obžalobě ze znásilnění. Feriho se odpoledne na chodbě o přestávce pokusil napadnout muž, který vykřikoval rasistické...

Feri opakovaně odmítl, že by se dopustil sexuálního násilí či zneužil něčí bezbrannosti. K intimnostem podle něj docházelo se souhlasem dívek.

Obvodní soud se případem začal zabývat letos v únoru, další jednání se uskutečnila v dubnu. Vyslechl Feriho, vypovídali také znalci, svědci a poškozené dívky. Z většiny jednání byla kvůli ochraně poškozených vyloučena veřejnost.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tran Anh Tuan

Štítky soud, sněmovna, znásilnění, Feri, obvinění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

Vsadím sandál, že odejde od soudu čistý jako privatizace... o to se už jeho SPOLUstraníci postarají (co kdyby se něco podobného stalo jim, že...).

Čtvrtek, 26. října 2023, 08:18Odpovědět

Libor Burian

Pokáč : Sexuální násilí. Ferda vstoupil do dějin. Na netu je(byl?) záběr asi z mobilu jak ho kdosi vede asi do nějakého šmajchlpokoje. Má to soud ? Kdo je ten kamera man, nebo kdo točil lajnu primátorky ? Dnes všechno někdo zaznamenává, hodí se to. O důvodech dnešního dna píšu ve vláknech diskusí.

Úterý, 24. října 2023, 12:51Odpovědět

V případu Feriho obžalovaného ze znásilnění by mohl soud rozhodnout příští týden  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.