Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Přijede Sparta, policie nám doporučila zavřít, tvrdil majitel restaurace. Není to pravda, hájí se policie

„Od Policie ČR jsme dostali upozornění o velmi rizikovém zápase a doporučení ponechat restauraci uzavřenou. Policie ČR očekává mnoho střetů se sparťanskými fanoušky,“ napsal na webovou stránku královéhradecké restaurace její provozovatel. Když na to upozornili autoři podcastu Za čárou, který se věnuje kultuře fotbalových fanoušků, policie se nechala slyšet, že zavření restaurace rozhodně nikomu nedoporučovala, jen prý upozorňovala na chystaná bezpečnostní opatření. Z webu restaurace však zmínka o doporučení policie o uzavření podniku zmizela.

„Od Policie ČR jsme dostali upozornění o velmi rizikovém zápase a doporučení ponechat restauraci uzavřenou,“ psala restaurace

Ve čtvrtek dopoledne se na webové stránce královéhradecké restaurace Inflagranti objevila zpráva informující o tom, že provozovatel nechá svůj podnik uzavřený, protože mu to doporučili policisté v souvislosti s chystaným fotbalovým utkání pražské Sparty v Hradci Králové.

„Tuto neděli 8. 10. 2023 Zavřeno!!! Důvodem je fotbalový zápas se Spartou. Od Policie ČR jsme dostali upozornění o velmi rizikovém zápase a doporučení ponechat restauraci uzavřenou. Policie ČR očekává mnoho střetů se sparťanskými fanoušky. Děkujeme za pochopení. Team Inflagranti,“ stálo na webu restaurace.

Na tuto skutečnost upozornil na sociální síti X podcast Za čárou, který se věnuje kultuře fotbalových fanoušků. „AC Sparta Praha i Ligová fotbalová asociace jsou s tím ok? Kde bere Policie ČR tu drzost vydávat doporučení na zavírání restaurací kvůli fotbalovému zápasu? Proboha stop už!“ napsali autoři podcastu Za čárou ke screenshotu zprávy na webu královéhradecké restaurace.

Po upozornění autorů podcastu Za čárou se policie na platformě X ohradila. „Běžně komunikujeme se subjekty, které mohou být opatřením dotčeny a upozorňujeme je na možná rizika. Rozhodně jim ale neříkáme, že jim někdo zničí vybavení a už vůbec je nenutíme něco zavírat. Informování o bezpečnostních opatření je standardem a netýká se jen sportovních akcí,“ napsali policisté na platformě X k přesdílenému příspěvku podcastu Za čárou.

Restaurace po domluvě s policií změnila znění upozornění

Po několika minutách se upozornění na webu restaurace změnilo, zmizela z něj slova o doporučení od policie. „Tuto neděli 8. 10. 2023 Zavřeno!!! Děkujeme za pochopení. Team Inflagranti,“ stojí nově na webu restaurace.

„S majitelem restaurace jsme opětovně hovořili a situaci jsme si vysvětlili,“ napsali policisté na síti X.

Restauraci se naší redakci podařilo kontaktovat na telefonním čísle uvedeném na webu. Pracovník nám přes telefon potvrdil, že restaurace bude v neděli uzavřená kvůli utkání domácího Hradce Králové s pražskou Spartou. Na otázku, zda mu uzavření podniku doporučila policie, však odpovídal vyhýbavě. „To je úplně jedno prostě, my jsme se rozhodli sami takhle,“ sdělil redakci Pražské Drbny pracovník restaurace.

Policie naší redakci pověděla, že majiteli restaurace předala informace o bezpečnostních opatřeních chystaných na neděli v Hradci Králové. „Tuto informaci dostal, ale určitě jsme ho nenutili něco zavírat. Nic takového tam nepadlo,“ řekla pro redakci Pražské Drbny policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto restaurace Inflagranti

Štítky policie, fotbal, restaurace, Inflagranti, Hradec Králové, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

No jo Pražská Sparta je známá LGBT gaunerů to parta,takže se vůbec nedivím tomu hospodskému že to nechal zavřený,nechce to mít rozmlácené na sračky!I tak mu hrozí že mu rozjebou výlohu!!!!!!!!!!!!!!

Pátek, 6. října 2023, 07:23Odpovědět

Přijede Sparta, policie nám doporučila zavřít, tvrdil majitel restaurace. Není to pravda, hájí se policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.