Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Ministr Blažek přišel na akci za jeho odvolání, Milion chvilek ho nenechal vystoupit

Organizace Milion chvilek pro demokracii dnes na Klárov svolala protest za odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka. Ten minulý týden pět hodin seděl pět hodin v restauraci s Martinem Nejedlým a tvrdil, že se tam jen schoval před bouřkou. Blažek na místo přišel krátce před začátkem a chtěl vystoupit na pódiu, organizátoři s tím ale nesouhlasili.

„Tohle byla poslední kapka. Jakoby kontroverzí kolem Pavla Blažka bylo málo, rozhodl se ministr spravedlnosti minulý čtvrtek ukrýt před deštěm u jednoho stolu s Martinem Nejedlým. Když ho během posezení trvajícího 5 hodin načapali novináři, dočkali se občané z Blažkových úst místo přijetí odpovědnosti a následné rezignace jen arogantních výmluv a bagatelizace,“ napsal tiskový mluvčí Adam Ludvík v pozvánce na akci. 

„Premiér Petr Fiala tomu jen přihlíží a nejedná. Důvěra lidí ve vládu je přitom rekordně nízko a každý další den Blažka ve funkci přispívá k jejímu poklesu. A hraje tak do karet populistům a extremistům, kteří si brousí zuby na posty v příští vládě," dodal Ludvík.

Desítky lidí se sešly na Klárově v pět odpoledne, s sebou si právě v reakci na Blažkův argument donesly deštníky a doma vyrobenými transparenty, které volaly po jeho odvolání.

„Na problémy Pavla Blažka upozorňujeme dlouhodobě, upozorňovali jsme na něj ještě předtím, než byl jmenován do funkce. Jednali jsme jak s premiérem, tak jsem vyzývali i Pavla Blažka k odstoupení. To se zatím nestalo," řekla novinářům na místě mluvčí Kristina Jochmannová.

Ještě před začátkem dorazil i sám Blažek, chtěl dostat slovo a vystoupit na pódiu. Zástupci organizace to ale nedovolili. „Nebyl ohlášen a neměl to být jeden z hostů této akce. Údajně chtěl vysvětlovat své kroky a svou schůzku s panem Nejedlým. O tom nám v tuhle chvíli už ale nejde, jde o to, že vůbec proběhla a o to, že má vazby na člověka, který je napojen na Vladimira Putina," vysvětlila redakci Pražské Drbny Jochmannová. „Slušně jsme ho požádali, aby opustil akci," dodala.

Blažek pak za nesouhlasného pokřiku účastníků akce odešel. Lidé na něj pořvávali hesla jako hanba nebo demisi a spolu s jeho ochrankou a policií ho doprovodili až do nedalekého Úřadu vlády.  Po jeho odchodu pak na pódiu promluvili zástupci koaličních stran STAN a Piráti, žádné další pozvání nepřijaly.

Na konec účastníky symbolicky pokropil déšť z cisterny dobrovolných hasičů ze Stodůlek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Milion chvilek pro demokracii, Pavel Blažek, Petr Fiala, protest, Klárov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Ministr Blažek přišel na akci za jeho odvolání, Milion chvilek ho nenechal vystoupit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.