Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Policie zadržela auto s půl tunou rozmražených potravin

Veterináři s policií a celníky našli ve vozidle jedoucím z Prahy po dálnici D8 skoro půl tuny mražené drůbeže a mořských plodů, dodávka ale neměla mrazicí zařízení. Řidič také neměl k potravinám nutné doklady. Přepravci tak nyní hrozí až milionová pokuta, uvedla dnes Státní veterinární správa (SVS) na svém webu. Většinou je ale uložená pokuta řádově nižší.

Jak dodává policejní web, na zásilku přišli původně policisté, kteří zjistili, že dodávka je o 1500 kilogramů přetížená. Poté zavolali celníky a veterináře. Za přetížený automobil dostal provozovatel pětitisícovou pokutu, případ se bude dále řešit ve správním řízení.

"Přivolaní inspektoři SVS zjistili, že vozidlo nemá chladicí ani mrazicí vybavení, čímž došlo k porušení mrazírenského řetězce, řidič nepředložil k přepravovaným potravinám žádné dokumenty, vozidlo navíc nebylo schválené pro přepravu potravin," dodali veterináři. Ti potraviny znehodnotili a nařídili jejich likvidaci.

Loni například těsně před Vánoci zastavila policie na D1 na Vysočině auto, které nelegálně převáželo půl tuny masa, především jehněčího. Kvůli zápachu a podezření z porušení hygienických a veterinárních předpisů policisté přivolali celníky. Podle veterinářů šlo o největší záchyt nelegální přepravy živočišných produktů v kraji Vysočina za rok 2019, maso bylo zlikvidováno. Dopravci hrozí milionová pokuta. Podle mluvčího šlo o auto s rakouskou poznávací značkou a tureckou posádkou.

Autoři | Foto SVS

Štítky ČR, potraviny, správa, zdraví, jídlo, policie, Státní veterinární správa České republiky, Praha, veterinární lékař, Dálnice D8, Kraj Vysočina, Vánoce, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela auto s půl tunou rozmražených potravin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.