Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prahou prošel pochod za světový mír

Prahou v sobotu odpoledne prošel Pochod za světový mír. Průvodu se zúčastnilo několik desítek lidí a za zvuků hudby prošly přes Vltavu ze Smíchova na Palackého náměstí. Organizace HWPL, která akci organizuje, se o světový mít zasazuje dlouhodobě a pochody míru v sobotu proběhly ve místech na světě.

Organizace Heavenly culture, World Peace, Restoration of Light (Nebeská kultura, světový mír, obnovení světla), zkráceně HWPL, zorganizovala v centru města Mírový pochod. Akce se konala jako připomínka 10 let od Deklarace světového míru, která byla vyhlášena 25. května 2013 v jihokorejském Soulu.

„Peace walk“ proběhl bez komplikací

Skupina několika desítek lidí se odpoledne vydala od kostela sv. Jakuba na Smíchově přes most na Palackého náměstí. Průvod doprovázela hudba, barevné transparenty vyzívající k ukončení násilí, respektu a toleranci a provolávání hesla „My chceme mír“. V průběhu pochodu se k průvodu přidalo několik náhodných kolemjdoucích. Skupinu provázelo několik policistů a jeden policejní vůz a celá akce se obešla bez komplikací.

Smysl pochodu spočívá podle organizátorů v připomenutí ducha Deklarace světového míru. Tématem pochodu je pak  „Nová dekáda v upevnění institucionalizace míru“. Organizace dlouhodobě upozorňuje na rostoucí množství násilných konfliktů ve světě a snaží se zprostředkovávat mírové diaogy. Průvody podobné tomu pražskému proběhly i v dalších částech světa.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pochod, mír, HWPL, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Podepište petici Voda je život, vodu chce mafie také zdražit. Více spolupracuje s vědci, ekology, ženami, mladými lidmi kteří se dříve přivazovali ke stromům, jaderkám, s těmi kteří se dnes snaží o třicítku a jsou schopni se za svou pravdu bít (přilepit). Oprášit heslo starých rockerů Make Love, not war a pozvat je také. Z té doby viz filmy Četa, Forest Gump o Vietnamu. Dnes film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, žvanily, lháři, podvodníky, zkoději, zlodejkami, překupníky, pasáky, vexláky, tuneláři, odkláněči, lichváři, zbrojaři, pašeráci a překupníci viz Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vicepresident, Okamžik záblesku, Lidi co znám, Vítejte v Řecku pane inspektore, Vlk z Wall Street, Erin Brockovich, Kmotr, Někdo to rád horké, vše o mafii.

Pondělí, 29. května 2023, 12:01Odpovědět

Prahou prošel pochod za světový mír  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.