Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pražské hasiče a psovody ocenili za pomoc po zemětřesení v Turecku

Hasiči a psovodi městské policie si v Národním technické muzeu převzali děkovné certifikáty za práci v oblastech Turecka, které v únoru postihlo zemětřesení. V zemi celkem sedmdesát lidí strávilo dvanáct dní, v troskách pátrali po lidech a pomáhali místním.

Příslušníky těžkého USAR odřadu, kteří do země odletěli 6. února a vrátili se 17., ocenil náměstek ministra vnitra Radek Kaňa, generálního ředitel Hasičského záchranného sboru Vladimír Vlček, ředitel pražských hasičů Luděk Prudil a velvyslanec Turecké republiky Egemen Bagis.

Hasiči z Prahy, Pardubického a Libereckého kraje a dva psovodi z řad pražské městské policie si převzali děkovné certifikáty Turecké republiky a dárkové poukazy od Ministerstva vnitra.

Musíte vypustit z hlavy, že nemůžete pomoci každému. Psovodi městské policie Praha zažili v Turecku nejtěžší zásah v životě

Když Turecko postihlo tragické zemětřesení, na pomoc hned vyrazil český USAR tým, určený pro vyhledávací a záchranné práce v obydlených oblastech. Jeho součástí byli i dva kynologové z řad pražské Městské policie Michal Sitte a Pavel Málek. Pro...



„Mezi oceněnými byl i turecký tlumočník, který na místo neštěstí odjel s pražskou částí USAR týmu,“ uvedl v prohlášení pro novináře mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Zemětřesení postihlo jihovýchod Turecka a severozápad sousední Sýrie 6. února. Na zasaženém území bylonapočítáno 53 tisíc obětí, z toho 45 tisíc v Turecku. Hned 6. února vyrazili právě do Turecka pomáhat s následky tragédie pražští hasiči, moravskoslezští hasiči, psovodi z Hlučína, z Libereckého kraje, z Pardubického kraje, od pražské městské policie a také od sdružení SIRIUS.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha, Městská policie hlavního města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské hasiče a psovody ocenili za pomoc po zemětřesení v Turecku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.