Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Meteorologové varují před mrazy v Praze, mohou poškodit zeleninu i kvetoucí stromy

Český hydrometeorologický ústav vydal pro hlavní město výstrahu kvůli přízemnímu mrazu. Ten by Prahu mohl zasáhnout mezi dnes v noci a zítra ráno. Nebezpečný je hlavně pro venkovní sazenice zeleniny a kvetoucí stromy.

Varování platí pro většinu České republiky, včetně hlavního města. Podle meteorologů se mrazivé teploty mohou objevit od desíti večer do sedmi ráno, nejčastěji právě k ránu a v okrajových částech města.

Pohybovat se podle předpovědi budou od čtyř do dvou stupňů. Jak uvádí ústav na webu, je více než padesáti procentní šance, že mrazíky nastanou.

Rizikovou vegetaci jako zeleninu nebo kvetoucí stromy radí preventivně ochránit. „Zeleninu a nízké rostliny je možno zakrýt světlou netkanou textilií. V případě stromů je možno použít ochranné přípravky proti promrznutí nebo klasické metody ošetření, jako je lehký postřik či orosování porostů drobnými vodními kapičkami v období záporných teplot (zpravidla před východem Slunce), nebo dýmování či zakuřování spalováním vlhkého rostlinného odpadu v bezprostřední blízkosti stromů,“ píše se na webu ústavu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Český hydrometeorologický ústav, teplota, mrazíky, varování, zelenina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před mrazy v Praze, mohou poškodit zeleninu i kvetoucí stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.