Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Praha 5 staví dům pro seniory. V provozu má být už za rok

V loňském roce zahájila pátá městská část stavbu třípatrového domu s byty pro seniory a pečovatelskou službou. Stát bude na místě bývalého zdravotnického střediska u Hlubočepské ulice. Teď je dokončená hrubá stavba, hotovo by mělo být v příštím roce. Projekt má vyjít zhruba na 90 milionů korun.

V domě bude devatenáct bytů

Kromě ubytování a pečovatelské služby by měl třípatrový dům s devatenácti byty nabízet také kulturní a sportovní zázemí. Senioři budou mít k dispozici venkovní terasu i tělocvičnu, z Hlubočepské ulice bude vstup bezbariérový.

„Převážně jednopokojové, plně bezbariérové byty nabídnou komfortní bydlení pro seniory s moderním zázemím. Zařízení bude určeno pro samostatnější osoby, které zvládají individuální bydlení, ale mohou využívat pečovatelskou službu. Jde například o dovážení obědů, společné kulturní programy, dílna na ergoterapii, malá tělocvična a wellness přímo v zařízení,“ uvedl ve zprávě pro novináře místostarosta pro územní rozvoj Radek Janoušek (Praha 5 sobě).

Městská část chce vybudovat také síť pečovatelů

Novostavba, která vzniká pod názvem Raudnitzův dům II, bude v těsné blízkosti už existujícího Raudnitzova domu I, který prošel rozsáhlou rekonstrukcí před rokem a v současnosti funguje jako dům pro seniory s pečovatelskou službou a komunitní centrum. Mezi oběma stavbami je park, který se má dočkat revitalizace v budoucnu.

„Naši občané stárnou a my jim musíme být schopni zajistit kvalitní, aktivní a důstojný život. Vše zmíněné Raudnitzův dům nabízí. Společně s pečovatelskými domy chceme také vybudovat silnou a kvalitní síť pečovatelů pro všechny, kteří potřebují pomoc druhých, a přitom chtějí dál žít doma,“ uvedla v tiskové zprávě místostarostka pro sociální a zdravotní oblast Monika Shaw Salajová (SEN 21).
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 5

Štítky dům, Praha, pečovatelská služba, senioři, sociální služby, novostavba, Praha 5

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 5 staví dům pro seniory. V provozu má být už za rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.