Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Celníci nechali v drtičce zničit tři tuny zabavených padělků

Pražští celníci nechali v drtičce odpadů zlikvidovat tři tuny zabaveného zboží, které porušovalo práva duševního vlastnictví. Padělky nesoucí loga slavných značek zabavili v obchodech na konci minulého a začátkem tohoto roku.

Padělky objevili při kontrolách na tržnicích i kamenných obchodech během konce minulého a v prvních měsících letošního roku. Odvezli je za Prahu do drtičky odpadů a nechali zničit.

„Převážnou část likvidovaného zboží tvořily hračky, kosmetika a drobné zboží určené pro děti, jež byly neoprávněně označeny logy Frozen, Pokémon, Fortnite, My Little Pony, PAW Patrol, LOL, Nintendo, Mattel, Hello Kitty, Monster High, Disney a další,“ uvedla na webu mluvčí Celního úřadu pro hlavního město Nikola Soukalová.

K tomu na padrť skončilo i oblečení, parfémy, obuv, hodinky a další módní doplňky napodobenin značek Calvin Klein, Guess, Tommy Hilfiger, adidas, Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Breitling, Patek Philippe.

„Mnohdy nejsou splněny podmínky pro užití zabaveného padělaného zboží pro humanitární účely, proto je drtivá většina odsouzena k likvidaci,“ vysvětlila Soukalová. Teď poslouží třeba jako příměs do stavebních hmot, regranulátů nebo dekoračních drtí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro hlavní město Prahu

Štítky Celní úřad, zboží, padělky, likvidace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Celníci nechali v drtičce zničit tři tuny zabavených padělků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.