Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Chcimíři spali před úřadem vlády. Chtěli, aby ven vyšel Fiala, ten je v Asii

Před sídlem vlády ve Strakově akademii v centru Prahy zůstávají dnes ráno desítky účastníků nedělní protivládní demonstrace. Od budovy úřadu vlády je oddělují policisté. Situace je poklidná, nábřeží Edvarda Beneše je průjezdné. Proti vládě premiéra Petra Fialy (ODS) v neděli na Václavském náměstí demonstrovaly tisíce lidí. Ohlašovaný živý řetěz kolem úřadu vlády však demonstranti nakonec nevytvořili.

Kolem sedmé ráno bylo na místě několik desítek demonstrantů

Část účastníků protestní akce před Strakovou akademií přenocovala. Dnes kolem sedmé ráno jich bylo několik desítek. Na místě jsou také petiční stánky strany PRO (Právo Respekt Odbornost), která nedělní protest organizovala.

Situace před úřadem vlády byla dnes ráno poklidná. Část demonstrantů stojí na chodníku před budovou s českými vlajkami a transparenty, někteří ještě spí. Jedna z účastnic protestu reportérce řekla, že účastníci hodlají zůstat na místě do dnešních sedmi hodin večer a v úterý ráno se před úřad plánují vrátit. Na poklidný protest před Strakovou akademií dohlížejí policisté. Prostor přímo před hlavním vchodem do budovy je uzavřený zátarasy. Dopravu na přilehlém nábřeží E. Beneše demonstranti neomezují, projíždět mohou auta i tramvaje.

V horní a střední části Václavského náměstí proběhla v neděli odpoledne demonstrace, kterou pořádala neparlamentní strana PRO. Lidí se sešlo podobně jako na předchozí akci, která proběhla v březnu. Požadovali demisi vlády, ale také například...

Protest navazuje na nedělní demonstraci

Protivládní demonstraci v neděli svolala do centra Prahy mimoparlamentní strana PRO, jejíž předseda Jindřich Rajchl na demonstraci volal po demisi vlády. Protestní shromáždění na Václavském náměstí trvalo zhruba dvě hodiny, poté se demonstranti vydali na pochod Prahou. Zhruba po hodině došli ke Strakově akademii, kde znovu vyzývali vládu k demisi.

Někteří protestující před úřadem vlády vykřikovali, aby z budovy vyšel ven premiér Fiala, který je ale v současnosti na desetidenní služební cestě v Asii.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PRO - oficiální

Štítky Chcimíři, demonstrace, vláda, válka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Lidé,zvláště mladí kteří rádi protestují,kde jste abyste protestovali proti cenám základních potravin.Válkám,zbrojení,pašování drog,lidí,zbraní,plýtvání životy, surovinami,energiemi,prací,znečišťování životního prostředí zbrojením a válkami. Probuďte se Grety a neZiskovky.Dokažte že nejste chcíválci.Podepište petici Voda je život.Protestujte proti cenám energií které nám překupníci prodávají za násobky naší výrobní ceny jakoby nám účtovali nedoplatky a penále za dodávky plynu a elektřiny za 2 světové váky do koncentráků.O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, generál Hynek Blaško Trampoty EU a hlavně článek První výročí války na Ukrajině zde na drbna.cz, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás.Viz Lupo Anetta Tahači.Citát mužíka s pseudonymem rotschild 1763: Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde.Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání.Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům...až budeme mít vaše peníze tak si volte koho chcete...(výměna koruny za eura,digitální peníze, Kryplokrypto-císařovy nové šaty,jitrnice jakou svět neviděl,nekryté dolary).Filmy Vicepresident,Vlk z Wall Streetu,Kmotr,Sicilský klan,Obchodník se smrtí,Soukromá válka pana Wilsona,Planeta opic,Pošťák,Doktor divnoláska,Hlava 22,Dny zrady,Noc rozhodnutí,Schindlerův seznam,Smrt krásných srnců,Musíme si pomáhat, Wintonovy děti,Rozrušená země,Toman,Ucho,Vážení přátelé ano,Bony a klid,Báječná léta pod psa,Pupendo,Kolja,Akumulátor1,2,seriál Devadesátky včetně dokumentu,Příběh Kmotra-agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan,Šmejdi,Gangster ka,Sametoví vrazi,Ivánku kamaráde můžeš mluvit,Někdo to rád horké,vše o mafii která sedí všude kolem nás,vyplácejí si násobky imaginární průměrné'mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám.Písně Karel Kryl Demokracie,Za prachy,Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou,Kabáti Colorado,Mám jednu ruku dlouhou,Amnestie,Nájem zvedej,Pánubohu do oken,Sami,Nightwork píseň pro obyvatele města Prahy,Pokáč Sexuální násilí,ABJ virtuálky Pánové nahoře,Zdálky zblízka,Maškarní ples,Markéta,Mávátka, atd.

Úterý, 18. dubna 2023, 09:27Odpovědět

Chcimíři spali před úřadem vlády. Chtěli, aby ven vyšel Fiala, ten je v Asii  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.