Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Lidé mohou od května navštívit zahradu Úřadu vlády. Přístupná bude každou sobotu

Úřad vlády pro veřejnost každou sobotu otevře zahradu Strakovy akademie, od května až do poloviny října. K tomu také uspořádá dny otevřených dveří v Kramářově vile, Lichtenštejnském a Hrzánském paláci a ve Strakově akademii.

Zahradu nechal Úřad vlády za osmdesát milionů korun zrekonstruovat, práce skončily minulý rok v létě.

Součástí renovace zahrady, která byla zahájena za úřadování minulé vlády, je scénické a provozní osvětlení a vodní prvek, který lze synchronizovat s hudbou a osvětlením. V záhonech jsou osazeny květiny s květy v barvách trikolory. Kromě centrálních zdobných polí jsou na křídlech dvě plochy pro pořádání mobilních výstav.

Do zahrady bude vstup povolen každou sobotu počínaje 6. květnem a 14. říjnem konče.

Do dalších prostor se dostanou v rámci dnů otevřených dveří. První květnový den na Svátek práce mohou lidé navštívit Hrzánský palác a poté ještě dvakrát, 1. července a 2. září.

Lichtenštejnský palác bude otevřen 8. května, 5. srpna a 7. října. Prohlídky v Kramářově vile se budou konat 20. a 21. května, 3. června, 5. a 6. července a 17. listopadu. Samotnou Strakovu akademii pak zpřístupní veřejnosti 28. září a 28. října.

Všechny prohlídky budou probíhat od devíti ráno do čtyř odpoledne, zahradu otevřou v deset ráno a zavřou v šest večer.

„Ze dnů otevřených dveří Úřadu vlády se stala již pěkná a u veřejnosti oblíbená tradice. Jsem ráda, že v ní budeme pokračovat i letos a že umožníme dalším tisícům zájemců prohlédnout si běžně nepřístupné prostory, které slouží k reprezentačním či pracovním účelům vlády a premiéra, i naši krásně zrenovovanou zahradu Strakovy akademie,“ uvedla na webu vedoucí úřadu vlády Jana Kotalíková.

Ohodnoť článek

Foto Úřad vlády ČR

Štítky zahrada, Strakova akademie, Úřad vlády České republiky, den otevřených dveří, Kramářova vila, Hrzánský palác, Svátek práce, Jana Kotalíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou od května navštívit zahradu Úřadu vlády. Přístupná bude každou sobotu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.