Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Pražská zoo chystá zdražení vstupného. Podle ředitele je to nezbytné

Pražská zoo plánuje zvýšit jednorázové vstupné pro dospělé při nákupu lístku v pokladně z 250 na 330 korun a pro děti a studenty z 200 na 250 korun. Pokud si však lidé koupí lístek elektronicky, bude vstup pro děti stejný jako doposud a dospělí zaplatí 300 korun. Vyplývá to z materiálu, které by měli příští týden projednat pražští radní. Zvýšení vstupného se bude týkat i další typů vstupenek, naopak důchodci a postižení zaplatí stejně jako doposud 150 korun a senioři nad 70 let symbolickou jednu korunu. Naposled zoo zdražovala v roce 2020.

Zdražení je podle ředitele zoo nezbytné

Radní budou materiál projednávat jako informační tisk pravděpodobně v úterý po Velikonocích, v platnost by změny měly vstoupit poté, co je vedení města vezme na vědomí. Zdražení bude menší pro takzvané e-vstupenky, aby město motivovalo lidi k jejich nákupu.

„S ohledem na extrémní nárůst nákladů na život i energie v uplynulých měsících je úprava cen vstupného logickým důsledkem těchto externích vlivů," uvedla primátorova náměstkyně Jana Komrsková (Piráti).

Podobně se vyjádřil i ředitel zoo Miroslav Bobek. „Úpravu cen vstupného do Zoo Praha jsme připravovali dlouhodobě, promyšleně a pokud možno citlivě. Vzhledem k nárůstu cen energií i dalších komodit je již opravdu nezbytná; ostatně se o ní uvažovalo již před časem," sdělil.

Zdražení se bude týkat i rodinného vstupného

Zdražení se bude týkat i rodinného vstupného pro dva dospělé a až čtyři děti, které nyní stojí 800 korun a nově vyjde na 1000 korun u pokladny a 850 korun přes internet. Za psy majitelé zaplatí jak na místě, tak online nově 150 korun, dosud to byla stokoruna. Poměrně výrazné zvýšení se dotkne i ročních vstupenek s 12 vstupy. Například pro dospělé nyní vyjde na tisícikorunu a zdraží o 800 korun. U dětí to bude ze 600 na 900 korun, pro důchodce ze 450 na 600 korun a pro rodiny z 2500 na 4000 korun.

Do pražské zoologické zahrady loni přišlo téměř 1,42 milionu návštěvníků, tedy jen mírně méně než v posledním předcovidovém roce 2019. V roce 2019 před pandemií to bylo 1,46 milionu. Zahrada se poprvé návštěvníkům otevřela 28. září 1931. Chová 685 druhů zvířat a patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Praha / -olq-

Štítky zoo, zdražení, vstupné, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Zdraží na 300kc ? Není to málo? Vždyť Češi to zvládnou platit i víc. Včera se jich na to ptali a prý zdražování stále zvládne. Čím víc, tím líp

Čtvrtek, 13. dubna 2023, 07:54Odpovědět

Pražská zoo chystá zdražení vstupného. Podle ředitele je to nezbytné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.