Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Hasiče zaměstnaly dva velké noční požáry. Evakuovali přes sedmdesát lidí

Pražští hasiči zasahovali v noci na dnešek u dvou velkých požárů. Krátce po půlnoci začalo hořet v ubytovně v Černokostelecké ulici, odkud hasiči museli evakuovat tři lidí. K druhému velkému požáru vyjížděli hasiči před jednou hodinou ranní, a to do Mečíkové ulice, kde hořel byt obytného domu, ze kterého hasiči evakuovali 46 osob.

Z objektu určeného k demolici hasiči evakuovali třicet lidí

Po půlnoci zasahovali pražští hasiči u požáru vybydlené ubytovny v Praze 10. „Čtyři profesionální a tři dobrovolné jednotky zasahovaly krátce po půlnoci, ve středu 5. dubna 2023, v ulici Černokostelecká v Praze 10 u požáru ubytovny. Hořelo ve druhem nadzemním podlaží devastované ubytovny určené k demolici,“ popsal mluvčí hasičů Martin Kavka.

„Hasiči z objektu evakuovali třicet osob a na likvidaci požáru nasadili čtyři vodní proudy s využitím výškové techniky. Použili i zařízení COBRA pro hašení mezistropí a střechy objektu,“ popsal a doplnil, že příčinou požáru byla nedbalost, ale s ohledem na demoliční objekt nevznikla škoda.

O jednoho člověka se museli postarat záchranáři

K dalšímu požáru vyjížděli pražští hasiči hned před jednou hodinou ranní. „Pět profesionálních a jedna dobrovolná jednotka zasahovaly v Praze 10 v ulici Mečíková, u požáru bytu ve 12. patře obytného domu. Hořet začalo krátce před jednou hodinou ranní, po příjezdu první jednotky byl byt plameny zachvácen v plném rozsahu,“ popsal Kavka.

„Hasiči použili jeden vodní proud vnitřkem budovy a zasahovali v dýchací technice. Požár se podařilo dostat pod kontrolu za několik minut, plameny ale byt zcela zničily. Během zásahu byla nalezena jedna osoba a předána do péče zdravotnické záchranné služby,“ uvedl a dodal, že z domu bylo evakuováno 46 osob a příčina požáru je v šetření a škoda byla předběžně odhadnuta na několik milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS hlavního města Prahy

Štítky požár, evakuace, ubytovna, byt, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiče zaměstnaly dva velké noční požáry. Evakuovali přes sedmdesát lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.