Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Muž visel na oprátce ze stromu. Policisté ho odřízli a zachránili mu život

Dva dopravní policisté Přemysl Zahálka a David Čížek zachránili život muži, který se rozhodl spáchat sebevraždu. Muži zákona ho naštěstí dokázali v lese včas najít. Viděli, jak s oprátkou kolem krku visí ze stromu a stojí na sudu, ale začíná se dusit a ztrácet vědomí, a tak rychle zasáhli.

Žena zavolala na policii, aby oznámila, že v Dřínovském lese je muž, který se chce oběsit. Operační důstojník na místo ihned poslal vinořskou dopravní hlídku z oddělení silničního dohledu Přemysla Zahálku a Davida Čížka.

Poliicsté zaparkovali auto u lesa a vydali se muže hledat. „Asi po půl kilometru ho hlídka spatřila stojícího na sudu, přičemž jeho úmysl odchodu ze života byl naprosto zřejmý,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Když policisté přišli k muži, už se začínal dusit a ztrácel vědomí. „David Čížek chytil muže za nohy a přizvedl ho, aby mu povolil provaz omotaný kolem krku, druhý kolega, Přemysl Zahálka, vyskočil na sud a odřízl ho. Poté muže snesli dolů a do příjezdu Zdravotnické záchranné služby se s ním snažili co nejvíce komunikovat, i o situaci, která ho podle jeho slov přivedla až k tomuto hraničnímu řešení,“ popsala mluvčí jednání policistů.

Případ se stal 22. března 2023 kolem čtvrté hodiny odpolední a sami policisté byli po zákroku rádi, že muže našli skutečně včas, protože od dokonání jeho nejhoršího životního rozhodnutí ho dělily opravdu jen minuty.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky sebevražda, pokus, záchrana, policie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž visel na oprátce ze stromu. Policisté ho odřízli a zachránili mu život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.