Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rybáři vysadili do dvou pražských potoků pstruhy. Lovit se mohou od půlky dubna

I když se to nezdá, i v Praze mohou lidé v přírodě chytat pstruhy. Pražští rybáři vysadili do Radotínského a Únětického potoka okolo osm a půl tisíc jiker. Zatím jsou umístěny v plovoucích inkubátorech, které je chrání, než vyrostou. Lov pstruhů je pak povolen od 16. dubna.

Jikry byly v rámci financování z Norských fondů pro rybáře zdarma. Ve vodě potoků je zatím chrání pět inkubačních přístrojů. Nedostane se tak k nim UV záření, rybožraví predátoři, neodplavou a nedostanou se k nim nečistoty.

„Ačkoliv se efekt na jaře vykuleného plůdku neprojeví ihned, věříme, že v konečném důsledku přinese své ovoce. Ryby vykulené přímo v toku budou silnější, odolnější a lépe přizpůsobené danému toku, protože zde doslova od počátku vyrostly,“ vysvětlil na Facebooku Pavel Vrána, zástupce hospodáře rybářů z Územního svazu města Prahy.

Jediné, co by teď tak mohlo jikry ohrozit, jsou přívalové deště. S vysazováním pomohli i brigádníci, kteří na inkubaci jiker dohlédnou. Lov pro rybáře s povolenkami je dovolen od 16. dubna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Rybáři Praha

Štítky Rybáři Praha, pstruh obecný, jikry, Radotínský, Únětický potok, rybaření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rybáři vysadili do dvou pražských potoků pstruhy. Lovit se mohou od půlky dubna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.