Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté mohou jezdit vlaky Českých drah levněji, firma za to očekává jejich pomoc

Policisté si mohou od začátku března zakoupit aplikaci pro zlevněné jízdenky do vlaků Českých drah za poloviční cenu. Za to mají být připraveni zasáhnout proti agresivním pasažérům. Projekt má přispět ke zvýšení bezpečnosti a zrychlení řešení případných incidentů.

K dnešnímu dni využilo možnost nákupu zlevněné aplikace 230 policistů.

Průvodčí bude díky kontrole jízdenek podle generálního ředitele Českých drah Michala Krapince vědět, že se ve vlaku nachází policista a bude ho moci požádat o spolupráci, když ji bude potřebovat. Dosud musel policii přivolat, na příjezd hlídky se čekalo, což podle generálního ředitele způsobovalo zpoždění vlaků. Policisté podle Krapince nejčastěji vyjíždějí k případům, kdy člověk nechce zaplatit jízdné a legitimovat se. Jde podle něj o zhruba 500 případů ročně.

Policejní prezident Martin Vondrášek připomněl, že policisté jsou povinni zakročit i mimo výkon služby, pokud je ohrožen život, zdraví či majetek lidí. Podobná spolupráce jako s Českými drahami podle něj funguje například u městské hromadné dopravy v Praze.

Policisté si v mobilní aplikaci Můj vlak mohou zakoupit virtuální In Kartu s aplikacemi IN 25, IN 50 a IN 100 za poloviční cenu. Aplikace umožňují nákup levnějších jízdenek o 25 či 50 procent, poslední aplikace pak na rok umožní neomezené cestování ve 2. třídě ve všech vlacích Českých drah.

S policií by České dráhy chtěly spolupracovat i kvůli případům graffiti. Loni evidovaly asi 400 případů, škoda na majetku drah přesáhla pět milionů korun. Policisté také pracují na tom, aby při nehodách či sebevraždách na železnici zkrátili čas zásahu tak, aby mohla být doprava obnovena co nejdříve.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky České dráhy, policie, sleva, jízdenky, zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté mohou jezdit vlaky Českých drah levněji, firma za to očekává jejich pomoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.