Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Opilý muž dal vařit jídlo a usnul. Strážníci, kteří ho zachránili, dostali ocenění

Pražští strážníci přijeli večer do bytového domu v ulici Nad Kajetánkou v Praze 6, kde měli prověřit rušení nočního klidu. Oznamovatelka nahlásila hlasitý mejdan u jednoho ze sousedů a zápach kouře v domě. Když však strážníci přijeli na místo, změnil se jejich zásah v boj o život muže, který v bytě bydlí.

Když strážník Martin Havránek a strážnice Gabriela Dvořáčková dorazili na místo, valil se zpod dveří přízemního bytu už hustý dým.

„Bouchání na dveře zůstalo bez reakce, v bytě hrála hlasitě televize. Vzhledem k nebezpečí požáru a ohrožení zdraví osob v bytě se strážníci rozhodli nečekat na příjezd hasičů a otevřít za přítomnosti svědků byt násilím,“ uvedla mluvčí pražských strážníků na jejich facebooku Irena Seifertová.

V zakouřeném bytě strážníci našli muže ležícího na posteli, kterého po probrání vyvlekli mimo byt a předali záchranářům. „Příčinou dýmu byl hrnec s jídlem na plynovém sporáku. Muž byl nadýchaný zplodin kouře, dezorientovaný a silně podnapilý,“ popsala mluvčí.

Strážník i strážnice si za zásah ze 7. ledna převzali v pondělí z rukou ředitele pražských městských policistů Eduarda Šustera medaile Za záchranu života.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky ocenění, strážníci, medaile, záchrana života, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž dal vařit jídlo a usnul. Strážníci, kteří ho zachránili, dostali ocenění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.