Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ANKETA: Jak jste spokojeni s výsledkem prvního kola prezidentských voleb?

Výsledky prvního kola hlasování o nové prezidentovi vyvolaly velkou řadu emocí, nadšení i nelibost. Petr Pavel sice zvítězil, měl ale jen o dvacet tisíc hlasů víc než Andrej Babiš. Za vysoké, 68 procentní účasti, volilo přes pět a půl milionu Čechů.

Petr Pavel s 35,4 procenta, Andrej Babiš (ANO) s 34,99 procenta, žádný z dalších kandidátů s k nim nepřiblížil. Českou republiku teď čekají perné dva týdny, kampaň přitvrzuje, politici i celebrity si vybírají své favority, lidé se hádají na sociálních sítích i doma.

ANKETA: Jste spokojeni s výsledkem prvního kola prezidentských voleb?

Celkem hlasovalo4065 čtenářů

Zatímco na stranu Petra Pavla se přiklonili ostatní neúspěšní adepti na prezidentské křeslo, tedy kromě Jaroslava Bašty, i představitelé současné vlády, Andreji Babišovi vyjádřil podporu jen dosluhující prezident Miloš Zeman a jeho spolustraníci. Ani Tomio Okamura Babiše nepodpořil, vyhranil se jen proti Pavlovi.

V Praze by Pavel vyhrál už v prvním kole, Babiš dostal jen dvacet procent

Hlasování o novém prezidentovi dopadlo v hlavním městě jasně. Petra Pavla si vybralo padesát jedna procent voličů, druhý Andrej Babiš získal podporu dvaceti procent z nich. Celkem přišlo k volbám sedmdesát procent z oprávněných voličů, tedy přes...

O budoucím prezidentovi se rozhodne 27. a 28. ledna, kdy proběhne druhé kolo. 

„Nebudu teď moci objet všechny vesnice a města, ale zaměřím se na to, abych těmto lidem vysvětlil, kudy vede cesta,“ popsal svou strategii před druhým kolem Petr Pavel.

To Andrej Babiš hned zmínil, že se bojí pomluv od médií. „To, že politická garnitura zneužila mého syna ve volbách 2021, to je neskutečné. I ta mafie, když se zabíjelo, tak rodinu a děti, brala jako svatou. Teď se údajně chystá kompro na naši rodinu. Možná fotomontáže. Pokud budete dělat nějakou fotomontáž, s milenkou, tak nezapomeňte, že jsem na blondýny,“ řekl na tiskové konferenci Andrej Babiš.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Honza Faltus

Štítky volby, prezident, Petr Pavel, Andrej Babiš, anketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Jak jste spokojeni s výsledkem prvního kola prezidentských voleb?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.