Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha po tragickém požáru ve Vejprtech zajistí kontrolu všech pobytových služeb, které zřizuje

Pražská radní Milena Johnová vyjádřila upřímnou soustrast pozůstalým zemřelých klientů z domova pro osoby se zdravotním postižením ve Vejprtech, který v neděli zasáhl požár. Hlavní město Praha z tohoto důvodu tento týden zajistí kontrolu připravenosti na urgentní situace a technického zajištění objektů ve všech pobytových službách, které zřizuje. Podle Johnové je však klíčové decentralizovat služby z velkých domovů do malých komunitních služeb.

„Jsem v myšlenkách s pozůstalými“

„Těžce mě zasáhlo neštěstí v domově pro osoby se zdravotním postižením ve Vejprtech a jsem v myšlenkách s pozůstalými a všemi klienty i pracovníky domova. Musíme nyní spojit síly a udělat všechno pro to, aby se podobná tragédie už neopakovala. Na tom jsme se včera po telefonu shodli s kolegy z Ústeckého kraje, stejně jako na tom, že téma zvedneme na jednání Asociace krajů. Hned v neděli jsem požádala pražského ředitele odboru sociálních věcí, aby v pondělí zajistil u všech pobytových služeb zřizovaných hlavním městem kontrolu připravenosti na urgentní situace a zmapoval bezpečnost a technické zajištění objektů,“ uvedla radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví Milena Johnová.

Zpráva o protipožárním zabezpečení do konce týdne

Do konce týdne by měla být hotová souhrnná zpráva o protipožárním zabezpečení objektů včetně informace, kdy naposledy a s jakým výsledkem se naposledy konala cvičná evakuace. „V zařízeních, kde nebyla cvičná evakuace provedena v posledním půl roce, by měla být naplánována v průběhu prvního čtvrtletí 2020," vysvětlil mluvčí Prahy Vít Hofman.

Vhodnější řešení pro klienty i celou společnost

„Bezpečnost je dalším důvodem, proč je nutné služby decentralizovat do malých komunitních zařízení. V obrovských a komplikovaně udržovaných objektech s desítkami až stovkami klientů a vícelůžkovými pokoji je vždy těžší zajistit bezpečnost. Je také téměř nemožné najít do takových zařízení desítky kvalitních zaměstnanců. Proto usilujeme především o to, abychom klientům velkých pražských domovů, kteří o to budou stát, umožnili žít v malých domech a bytech. Je to řešení vhodnější pro klienty, přívětivější pro pracovníky a zdravější pro celou naši společnost,“ dodala Milena Johnová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Praha

Štítky požár, prevence, kontrola, ubytování, Praha, domov, Milena Johnová, Vejprty, Asociace krajů České republiky, Vít Hofman, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha po tragickém požáru ve Vejprtech zajistí kontrolu všech pobytových služeb, které zřizuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.