Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Poprvé do Prahy. Děti ze znevýhodněných rodin zavítaly do hlavního města

Ekonomicky a sociálně znevýhodněné děti z Olomouckého kraje si během dvoudenního výletu mohly poprvé prohlédnout hlavní město. Podívaly se na Pražský hrad, projely se po Vltavě a navštívily Národní muzeum.

Děti viděly Staroměstské náměstí i Obecní dům

Děti ze znevýhodněných rodin často vidí Prahu jen v učebnicích nebo na internetu a nemají šanci zažít hlavní město na vlastní kůži. Nadační fond Premiot a společnost Podané ruce proto založili projekt Poprvé do Prahy, který tuto možnost poskytuje.

Během 26. a 27. října si děti prošly nejvýznamnější místa Prahy od Staroměstského náměstí přes Obecní dům až po Pražský hrad. Nechyběla ani prohlídka Národního muzea nebo plavba po Vltavě.

„To bych nikdy nevěřila, že mě ty kameny budou tak bavit"

Všichni se těšili na prohlídku Pražského hradu. „Jsem moc rád, že jsem se tam mohl podívat osobně. Už jen ty výhledy odtamtud byly úžasné," řekl David. Největší úspěch ale sklidila projížďka po Vltavě. „Byl to skvělý zážitek. Ani moje máma nikdy neplula na lodi," potvrdil Honza

Do Prahy by se všechny děti chtěly vrátit. Hlavně do Národního muzea, kde neměly dost času si projít všechny expozice. „To bych nikdy nevěřila, že mě ty kameny budou tak bavit. Určitě bych se tam chtěla vrátit a projít si i zbytek," řekla Lucie.

Děti, které se účastnily projektu, vybrala společnost Podané ruce z Olomouckého kraje, a to konkrétně ze tří Nízkoprahových zařízení pro děti a mládež, v Hanušovicích, Mohelnici a Zábřehu na Moravě.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nadační fond Premiot

Štítky děti, Pražský hrad, Národní muzeum, Praha, hlavní město, Vltava, Olomoucký kraj, Staroměstské náměstí, Obecní dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poprvé do Prahy. Děti ze znevýhodněných rodin zavítaly do hlavního města  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.