Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Putinův krvavý plyn. Na Vltavě pluje plynovod

Aktivisté z hnutí Greenpeace Česká republika umístili na hladinu Vltavy v centru Prahy maketu plynovodu s nápisem „Putin's bloody gas“, v překladu „Putinův krvavý plyn.“ Plynovod má varovat před závislostí na ruském plynu a dalších dovážených fosilních palivech. Aktivisté touto akcí propagují výzvu, jejímž cílem je dostat k politikům vzkaz, aby nefinancovali fosilní korporace, ale peníze dali raději lidem.

Akce probíhá na Vltavě pod Hradem

Ve čtvrtek 6. října se na hladině Vltavy v centru Prahy objevila maketa žluté plynové roury, která na sobě měla nápis „Putin's bloody gas“. Tu na místo přivezlo asi dvacet aktivistů z hnutí Greenpeace. Akce probíhá pod Pražským hradem, kde se v těchto dnech schází představitelé států Evropské unie i jiných zemí, ti řeší například právě současnou energetickou krizi a s ní související válku na Ukrajině.

„Dnešním protestem vysíláme jasný vzkaz politikům, že nemohou dál prohlubovat vztahy s fosilním průmyslem a ignorovat investice do energetických úspor a obnovitelných zdrojů energie," uvedla na sociálních sítích koordinátorka energetické kampaně Greenpeace Česká republika Miriam Macurová.

„Antiputnovský klub“ se dnes schází v Praze. Na bezpečnost dohlížejí stovky policistů

Na Pražském hradě se dnes odpoledne sejdou lídři nejen členských států Evropské unie, ale také dalších zemí kontinentu při premiérovém zasedání Evropského politického společenství, který francouzský deník Le Monde označil za „antiputinovský...

Do Prahy míří politické špičky z celé Evropy. Policie chystá masivní opatření

Praha bude ve čtvrtek 6. října a v pátek 7. října hostit Zasedání lídrů v rámci European Political Community a neformální Summit EU 27. Obě akce se budou konat na Pražském hradě a do hlavního města České republiky přijedou kromě lídrů...

„Nebuďte trubky“

„Nebuďte trubky, investujte do zateplování a rozvoje obnovitelných zdrojů,“ vzkazují aktivisté politikům. „Nenechme fosilní korporace vydělávat na energetické chudobě, zdaňme jejich nemorální zisky a peníze dejte lidem, aby si dokázali vyrábět energii sami,“ vyzývají.

Aktivisté z hnutí Greenpeace vyzývají, aby se investovalo do obnovitelných zdrojů, zateplování a energetických úspor a aby došlo ke snižování emisí a skleníkových plynů. Celá výzva aktivistů je k nalezení na jejich webu.

Ohodnoť článek

Foto Ray Baseley / Greenpeace

Štítky plynovod, ekologie, plyn, válka, Rusko, Putin, Praha, Vladimir Vladimirovič Putin, Vltava, Česko, Greenpeace, Evropská unie, ruská invaze na Ukrajinu, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Putinův krvavý plyn. Na Vltavě pluje plynovod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.