Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přidej se k těm, kteří pomáhají a zachraňují lidské životy

PR článek

Zachránili lidský život, a tak do posledního slova naplnili slib, který před nástupem do první služby složili. Pražští policisté každoročně zachrání několik desítek lidí, kteří by bez jejich pomoci nepřežili.

Policisté každý den nasazují své životy, aby pomáhali lidem. Události, při kterých policisté pomáhají, jsou však zcela odlišné. Nejčastěji se jedná o pomoci při dopravních nehodách, pracovních úrazech, pomoc tonoucím, při požárech, výjimkou není záchrana lidí, kteří se rozhodli ukončit svůj život, ale i těch, kteří se stali obětí násilných trestných činů. Záchrana každého života je tou největší odměnou, pro každého, kdo na místě zasahuje. 

Resuscitace muže po zásahu elektrickým proudem

Policisté z cizinecké policie, kteří mají ve vozidle defibrilátor, vyjížděli na pražský Žižkov, kde mělo dojít k zasažení dělníka elektrickým proudem. Vchodové dveře do domu však byly uzamčené a na zvonění nikdo nereagoval. Vzhledem k tomu, že při záchraně lidského života se počítá každá vteřina, vykopl jeden z policistů zamčené dveře. Policisté doběhli do čtvrtého patra, kde na zemi ležel asi pětadvacetiletý muž v bezvědomí. Byl bledý, nereagoval, měl fialové rty, a podle těchto ukazatelů, zřejmě i zástavu srdeční činnosti. Policisté ihned ověřili základní životní funkce, a vzhledem ke stavu pacienta, okamžitě započali neodkladnou resuscitaci. Jeden z policistů začal s nepřímou srdeční masáží, druhý pak připravoval defibrilátor. To je přístroj, který dokáže za pomoci elektrických výbojů obnovit činnost srdce. Třetí z hlídky pak začal provádět umělou plicní ventilaci resuscitačním vakem z osobní výbavy. Během resuscitace podal přístroj AED zraněnému jeden elektrický výboj. K těmto třem policistům se vzápětí přidala další hlídka z místního oddělení Žižkov a samozřejmě také záchranáři. Policisté tak pokračovali spolu s nimi v resuscitaci dalších 14 minut, než dokázali obnovit základní životní funkce mladého muže. Ve chvíli, kdy se jej podařilo stabilizovat, ho přenesli, za pomoci transportní vany, kterou poskytli hasiči, do vozidla záchranářů. Ti jej převezli na anesteziologicko- resuscitační oddělení jedné z pražských nemocnic.

Záchrana lidí z hořícího domu

Policisté zasahovali u požáru v domě na Praze 3. Když přijely hlídky na místo, tak zjistily, že hoří v bytě v prvním patře. V bytě však zůstali uvězněni dva lidé, kteří se nemohli dostat ven. Policisté proto vyrazili dveře, začali za pomoci hasicích přístrojů požár hasit a po nějaké době se osoby z bytu povedlo dostat ven do bezpečí. Další lidé byli spolu se psem uvězněni o patro výš, protože se nemohli dostat kvůli hustému kouři ven. Policisté se proto museli plazit po zemi po čtyřech, aby se k nim dostali a zajistili jim únikovou cestu.

Rozhodl se svůj život ukončit skokem z okna

Policisté z oddělení hlídkové služby vyjížděli k muži, který měl vyhrožovat skokem z balkónu. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že zcela nahý muž stojí na židli u zábradlí a naklání se z balkónu ven. Jakmile hlídku spatřil, křičel na ně, že ukončí svůj život. Protože byl velmi rozrušený, policisté s ním začali ihned komunikovat. Zasahující policistka díky svému citlivému a empatickému přístupu našla s mužem společnou řeč a on se jí svěřil se svým trápením. Po chvíli ho policisté naštěstí přesvědčili, aby šel za nimi dovnitř. Jakmile odešel z balkónu, uzavřeli dveře a zachráněného předali do péče zdravotníků, ti ho odvezli do nemocnice k vyšetření z důvodu jeho špatného psychického stavu.

Řidiči pomohli civilisté spolu s policisty

Pražští policisté vyjížděli na Štěrboholskou spojku, kde se měl dle oznámení nacházet řidič bez známek života a svědci mu tam poskytovali první pomoc. Policisté ihned svědky u resuscitace vystřídali a pokračovali v nepřímé srdeční masáži. Jeden resuscitoval, druhý si mezitím připravil přístroj AED neboli defibrilátor, který doporučil a následně i provedl u muže jeden výboj. Policisté muže předali do péče posádky záchranné služby, která spolu s doktorem muže stabilizovala a převezla do nemocnice. Jako první u muže zastavil šestatřicetiletý svědek, který policistům uvedl, že se vracel z práce domů a uviděl na sjezdu odstavené auto a v něm sedět muže se zhroucenou hlavou. Z tohoto důvodu své vozidlo zastavil a rozhodl se do auta podívat a řidiči pomoct. Díky společné spolupráci, včasné a správné resuscitaci a hlavně všímavým svědkům se podařilo muže zachránit.

Chceš i ty pomáhat lidem a zachraňovat životy? Přidej se k policistům z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy.

Podmínky pro přijetí do služebního poměru:

  • občan České republiky
  • starší 18 let
  • bezúhonný
  • fyzicky, osobnostně a zdravotně způsobilý

Benefity:

  • náborový příspěvek 150 000,- Kč
  • 6 týdnů dovolené
  • ozdravné pobyty a lázně
  • bezúročné půjčky
  • odchodné a výsluhový příspěvek
  • příspěvek na stravu
  • volný vstup do moderně vybavených posiloven
  • 20 let ubytovna zdarma

Nábor nových uchazečů o práci na Krajském ředitelství policie hl. m. Prahy: 703 823 840, krpa.nabor@pcr.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dům, požár, Praha, nemocnice, Cizinecká policie, Žižkov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přidej se k těm, kteří pomáhají a zachraňují lidské životy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.