Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bývalý šéf dopravní podniku Ďuriš představil volební program. Chce se stát primátorem

Bývalý šéf dopravního podniku Jaroslav Ďuriš na tiskové konferenci představil volební program strany Praha bez chaosu, její kandidátku a také záměr stát se primátorem. Mezi priority strany patří doprava, pomoc lidem v nouzi a změna hospodaření města.

Na kandidátce je i herec Duchoslav

Založení strany oznámil Ďuriš v červenci v rozhovoru pro Pražskou Drbnu. „Vycházíme z myšlenky, že různí aktivisté jako Piráti nebo Praha sobě se snaží působit pozitivně, ale na Libeňském mostě se za čtyři roky změnilo pouze to, že se na něm zrušila pomalá jízda tramvají, tím se dopravní problémy asi nevyřeší. Metro D otevřít v roce 2024 už asi taky nestihneme," řekl Ďuriš

Na tiskové konferenci Ďuriš, který jako generálního ředitel a předsedy představenstva pracoval skoro tři roky, oznámil, že na kandidátce strany vedle něj jako lídra a tedy kandidáta na primátora, bude i podnikatel a miliardář Pavel Sehnal, herec Jan Antonín Duchoslav, právnička a bývalá pražská zastupitelka Monika Hášová nebo bývalý místostarosta Prahy 13 Pavel Jaroš (ČSSD). Bývalí starostové a místostarostové se také ucházejí o posty v pěti městských částech. 

„My už se na to nemůžeme dívat. Současný stav řízení našeho milovaného města je tristní. Všude vládne aktivismus, lajdáctví, nekompetentnost, nikdo za nic neodpovídá, a to ani v situaci, kdy náměstka primátora odvádí policie v poutech. Tento chaos musí skončit," sdělil na tiskové konferenci Ďuriš. 

Bývalý šéf dopravního podniku Ďuriš zakládá hnutí Praha bez chaosu a míří do politiky

Jaroslav Ďuriš pracoval v pražském dopravním podniku třicet let. Začínal v provozních pozicích, po revoluci se dostal do středního managementu a od roku 2002 šéfoval personálnímu oddělení. Později působil jako ředitel českobudějovického...

Chce řešit problémy s parkováním i výdaje města

Jak zmínil i v rozhovoru pro Pražskou Drbnu, zásadním je pro Prahu bez chaosu řešení dopravní situace v metropoli. „Doprava je naše číslo jedna. Myslíme si, že doprava města je něco jako krevní oběh. Když nebude fungovat krevní oběh, tělo nepřežije. Dalším naším velkým tématem budou ceny energií. Myslíme si, že Pražská plynárenská se chová hanebně, a to vůči klientům," prohlásil pro Drbnu Ďuriš. Na tiskové konferenci pak doplnil, že se chtějí soustředit na rozvoj veřejné dopravy a problémy s parkováním.

Strana chce podle Hášové změnit hospodaření hlavního města a začít učelně vynakládat prostředky. Například se jí nelíbí, že má městská rada 59 komisí a v každé je minimálně deset externistů, kterí platí město. 

„Umím si představit spolupráci s lidmi z ODS, TOP 09, ANO i přes nějaké vzájemné výhrady a neumím si ji představit s Piráty ani s hnutím Praha sobě," popsal rozhovoru pro Pražskou Drbnu možnsti budoucí spolupráce Ďuriš.

Jak uvedla ČTK, hnutí sestavilo kandidátky rovněž na Praze 5, 6, 8, 10 a 13. Zmíněný herec Duchoslav, známý jako Viki Cabadaj z filmu Sněženky a machři, bude kandidovat nejen na magistrát, ale také v Praze 6. V osmé městské části se pokusí vrátit do křesla někdejší starosta a bývalý náměstek primátora Josef Nosek (dříve ODS), o místo starosty Prahy 10 bude usilovat bývalý starosta Bohumil Zoufalík (dříve ODS) a v Praze 13 bývalý místostarosta Jaroš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha bez chaosu

Štítky volby, primátor, Praha bez chaosu, kandidáti, Jaroslav Ďuriš, Praha, tisková konference, Jan Antonín Duchoslav, herec, Česká pirátská strana, ODS, Drbna.cz, Pavel Sehnal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý šéf dopravní podniku Ďuriš představil volební program. Chce se stát primátorem  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.