Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hitler - Stalin - Putin! Pražští politici reagují na Putinovu válečnou agresi na Ukrajině

Rusko dnes před čtvrtou hodinou ráno rozpoutalo válku na Ukrajině. Putin v projevu oznámil spuštění „speciální vojenskou operaci“, hned poté začala ruská armáda útočit na cíle po celé Ukrajině. K situaci se ráno začali vyjadřovat politici po celém světě, pražské komunální politiky nevyjímaje.

„Praha schválí pomoc Ukrajině ještě dnes“

Primátor uvedl, že „jsme se probudili do jiného světa“. „Jednoznačně odsuzuji ruskou agresi vůči suverénním státům, mezi které Ukrajina patří. Dnes budeme jednat o možnostech pomoci na zastupitelstvu. Zejména o příspěvku humanitární organizaci pomáhající přímo na místě. Nabízíme také součinnost vládě,“ napsal pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Předseda hnutí Praha sobě Jan Čižinský uvedl, že Česká republika Ukrajinu nesmí nechat v problémech. „Myslím na všechny Putinem přepadené a myslím i na obyvatele Ruska, kteří s Putinem nesouhlasí. Praha schválí pomoc Ukrajině ještě dnes,“ uvedl Jan Čižinský (Praha sobě).

Se svým prohlášením nezůstal pozadu ani starosta Prahy 6 Ondřej Kolář, který se k zahraniční politice dlouhodobě vyjadřuje a je kritikem Putinova režimu. „Putin tak dlouho všechny přesvědčoval o tom, že Západ je agresor, až musely jeho mírové jednotky rozpoutat válku za našimi humny. Doufám, že se k tomu Západ konečně postaví razantně a ne jen vlnou selfíček a provolání “je suis Ukrajina”. To Putina opravdu nezastaví,“ napsal Ondřej Kolář (TOP 09) dnes ráno na Twitter.

Koněv, policejní ochrana a kritika magistrátu. Starostou už nebudu, říká Ondřej Kolář z Prahy 6

Pražská Drbna přináší další díl ze seriálu rozhovorů se starosty městských částí. Ondřej Kolář (TOP 09) je starostou Prahy 6 od listopadu 2014. Starostou už bude jen rok, do příštích voleb. Po letošním zvolení do Sněmovny se rozhodl na post...

Hitler - Stalin - Putin!

Europoslanec a předseda pražské TOP 09 Jiří Pospíšil na Twitteru Putina zařadil do řady s Hitlerem a Stalinem a zároveň zkritizoval chování českého prezidenta. „Pouze Rusko je teď odpovědné za oběti na životech a lidském utrpení na Ukrajině! Putin si vybral cestu válečného zločince! Doufám, že jednou skončí před Mezinárodním trestním tribunálem,“ napsal Jiří Pospíšil (TOP 09).

V jedenáct hodin dopoledne by měl mít svůj projev k národu Miloš Zeman. „Zeman by měl svůj projev k národu začít (nebo klidne skončit) omluvou za to, že se choval jako Putinův spojenec a obhájce jeho agresivní politiky. Neudělá-li to, měl by odjet s ruskými diplomaty!“ uzavřel Pospíšil.

Předseda pražského hnutí ANO Ondřej Prokop (ANO) tvrdě odsoudil podle jeho slov chladně promýšlený útok Ruska na Ukrajinu. „Chci vyjádřit podporu Ukrajincům! Na dnešním jednání zastupitelstva Prahy budeme s Patrikem Nacherem navrhovat vyčlenění ubytovacích kapacit pro ukrajinské uprchlíky a humanitární pomoc. V této otázce musí byt Praha jednotná!“ napsal Ondřej Prokop.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 1

Štítky politika, válka, Ukrajina, Rusko, Putin, reakce, Praha, Vladimir Vladimirovič Putin, Adolf Hitler, Josif Vissarionovič Stalin, ruská invaze na Ukrajinu, Ozbrojené síly Ruské federace, Jiří Pospíšil, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hitler - Stalin - Putin! Pražští politici reagují na Putinovu válečnou agresi na Ukrajině  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.