Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zdeněk Hřib chce být dál primátorem. Do voleb půjdu určitě, říká

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) se pokusí v příštím roce ve volbách obhájit svůj post. Ve vnitrostranických primárkách bude usilovat o znovuzvolení lídrem Pirátů a kandidátem na primátora. „Do primárek půjdu určitě," řekl v rozhovoru s ČTK Hřib. Lídrem pirátů byl při minulých volbách. Primátorem je od roku 2018.

„Plánuji se zúčastnit primárek, do nich půjdu určitě. Teď začnu sbírat podporu a bude záležet na vůli krajského fóra," řekl Hřib.

Jedním z důvodů, proč chce znovu kandidovat, je podle jeho slov snaha udržet současnou koalici a vytvořit v Praze stabilní politické prostředí. „Bylo by dobré, kdyby rada pokračovala, ideálně ve stejném složení. Když se podíváte na města, která prosperují, například Vídeň, tak je tam velká politická stabilita. To, co se dělo v minulých dvou volebních obdobích, kdy se rozpadaly koalice, tak to byl chaos, který neprospívá koncepčnímu rozvoji města," řekl Hřib.

V hlavním městě vládnou Piráti společně s Prahou sobě a Spojenými silami pro Prahu (TOP 09 a STAN), V pětašedesátičlenném zastupitelstvu mají většinu 39 hlasů. V opozici jsou ODS, která minulé volby vyhrála, a hnutí ANO.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Honza Faltus

Štítky Piráti, volby, Zdeněk Hřib, Praha, Česká pirátská strana, Vídeň, ODS, ANO 2011, TOP 09, Starostové a nezávislí, primátor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Hřib chce být dál primátorem. Do voleb půjdu určitě, říká  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.