Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Pražská TOP 09 projedná změnu na kandidátce do sněmovních voleb za Dominika Feriho

Ve čtvrtek 27. května pražská TOP 09 projedná změna na kandidátce do podzimních sněmovních voleb. Kandidát obsadí čtvrté místo na volební listině, které se uvolnilo poté, co Dominik Feri oznámil, že v podzimních volbách kandidovat nebude. Poslance podle médií totiž několik žen obvinilo ze sexuálního obtěžování a násilí. Feri z téhož důvodu rezignoval také na poslanecký mandát. Podle výsledků voleb z roku 2017 je první náhradnicí dokumentaristka Olga Sommerová, která by dnes také měla oznámit, zda Feriho v poslanecké lavici do voleb nahradí.

Podle předsedy pražské organizace TOP 09 Jiřího Pospíšila bude návrh organizace na obsazení kandidátky pouze doporučující. Rozhodovat podle něj bude republikový výbor strany.

Jako jedno z možných řešení označil posunutí třetího kandidáta TOP 09 na koaliční kandidátce. Tím je starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. Kandidátní listinu, kterou vede předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, TOP 09 sdílí s lidovci a občanskými demokraty v koalici Spolu.

V úterý 25. května Deník N spolu se serverem Alarm zveřejnil svědectví několika žen, z nichž některé tvrdí, že s nimi měl Feri sex, i když to výslovně odmítly. Další ženy se pak médiím svěřily, že se z nich snažil vylákat nahé fotografie nebo je veřejně dehonestoval.

Politik to, že se dopustil sexuálního násilí, odmítl, omluvil se ale za „nevhodné“ či „nepatřičné“ chování v některých situacích. Tvrzeními v článku se již začala zabývat policie.

Feri rezignuje na funkci poslance. Čelí obviněním žen z nevhodného sexuálního chování

Poslanec Dominik Feri oznámil, že rezignuje na funkci poslance. Ve volbách kandidovat nebude. Uvedl to na Instagramu a informaci jako první zveřejnil Deník N, který upozornil na kauzu kolem mladého poslance. „Nechci, aby lživé a manipulativní...

Ohodnoť článek

Foto TOP 09

Štítky ČR, TOP 09, sněmovna, Praha, Dominik Feri, volby, Olga Sommerová, Jiří Pospíšil, Ondřej Kolář, Markéta Pekarová Adamová, KDU-ČSL, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská TOP 09 projedná změnu na kandidátce do sněmovních voleb za Dominika Feriho  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.