Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Miloš Zeman si po pádu zlomil ruku. V noci na dnešek byl operován

Prezident Miloš Zeman si včera večer po pádu na zem zlomil ruku. Byl hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici, kde proběhla operace. Ta proběhla podle slov prezidentova mluvčího standardním způsobem. Nyní je Zeman ve standardní pooperační péči.

Operace zlomené ruky proběhla standardně

O Zemanově zlomenině ruky a následné hospitalizaci v nemocnici informoval v úterý pozdě večer na twitteru mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Prezident byl po úrazu ruky operován v noci na dnešek v Ústřední vojenské nemocnici. Operace zlomené pravé horní končetiny podle slov mluvčího proběhla standardně.  Zeman zůstává v nemocnici, je v pooperační péči. „Pan prezident je v kontaktu s rodinou a spolupracovníky. Program pana prezidenta bude uzpůsoben rekonvalescenci," doplnil Ovčáček.

Neuropatie a cukrovka druhého typu

Miloš Zeman trpí již delší dobu neuropatií nohou. To je diagnóza, kvůli které musí při chůzi používat hůl. Po sledování úterních večerních zpráv v televizi se ale podle mluvčího rozhodl jít bez hole, a upadl. „Odmítl použít hůlku a také případnou pomoc ochranky. Sdělil, že sám zvládne přejít určitou vzdálenost, což činit neměl, a došlo k pádu a zlomenině ruky," popsal příčiny zranění Ovčáček. „Není to zranění, které by pana prezidenta jakkoli ohrožovalo na životě," doplnil.

V ÚVN Zeman strávil několik dní také loni v říjnu. Podle nemocnice se tam léčil pro poruchu výživy spočívající v úbytku a narušené funkci svalů, zejména nohou. V tehdejší lékařské zprávě bylo uvedeno, že kromě neuropatie trpí Zeman také cukrovkou druhého typu.

Foto Jan Luxík

Štítky zlomenina, Zeman, zdraví, Praha, Miloš Zeman, Ústřední vojenská nemocnice, Jiří Ovčáček, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloš Zeman si po pádu zlomil ruku. V noci na dnešek byl operován  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.