Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hejtmanka Pecková očekává, že ANO zaplatí náklady na odstranění plakátů na krajském úřadu

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) očekává, že ANO zaplatí náklady na odstranění dehonestujících plakátů na krajském úřadu a postaví se ke kauze čelem. Mladík, který podle záznamů z kamer plakáty spojující hejtmanku s korupční kauzou Dozimetr rozvěšoval, se do budovy dostal spolu s marketingovým specialistou hnutí ANO Danielem Köpplem.

Podle ředitele středočeského krajského úřadu Jana Loušky oklamali recepční tím, že někomu něco nesou a počkají na něj u vrátnice. Louška řekl, že pochybila recepce, měla trvat na předložení dokladů, jak je obvyklé u všech návštěv na úřadu.

Letáky se na krajském úřadu objevily 30. října, kdy se konalo krajské zastupitelstvo. Pecková dnes uvedla, že očekává, že ANO zaplatí škodu za vyčištění chodeb, nástěnek, pánských toalet a dalších míst, kde byly plakáty vylepené. Výši nákladů vyčíslí úklidová firma. „Přijde mi to zvrácené, je to absolutně neetické," uvedla Pecková.

Hejtmanka dnes opakovaně odmítla jakékoli spojení s kauzou Dozimetr, která se týká zakázek v pražském dopravním podniku a v níž policie navrhla obžalovat 11 lidí. „Nikdy jsem nebyla ani policií pozvána na výslech," dodala. V souvislosti se šířením pomluv a křivého obvinění podala trestní oznámení, další podal krajský úřad. „Způsob ovlivňování na chodbách úřadu považuji za naprosto nepřípustný," doplnil Louška. Věcí se dál zabývá policie.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petra Pecková

Štítky Středočeský kraj, Petra Pecková, plakáty, ANO, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanka Pecková očekává, že ANO zaplatí náklady na odstranění plakátů na krajském úřadu  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.