Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Partner náměstkyně primátora Komrskové končí po kritice na postu jejího poradce

Petr Beneš, poradce náměstkyně primátora Jany Komrskové a zároveň její partner, z postu na magistrátu odchází. Beneš, který je stejně jako ona ještě zastupitelem městské části Praha 10, tak chce podle svých slov ochránit Komrskovou před dalšími útoky. Na tu se za přijetí Beneše snesla kritika.

Beneš odejde v průběhu srpna

Na situaci upozornil v pondělí Deník N. Beneš je na webu magistrátu veden jako poradce Komrskové(Piráti), která je náměstkyní pro oblast životního prostřední a klimatického plánu. Kromě něj má ještě jednoho poradce, sekretářu a vedoucí sekretariátu.

Pro Deník N. Komrsková uvedla, že Beneš (Piráti) prošel výběrovým řízením a vyhrál ho. V komisi, která uchazeče hodnotila, sama nezasedala.

I přes to, že Komrsková v jeho zaměstnání problém neviděla, rozhodl se včera Beneš odejít. „V reakci na mediální tlak, který se v posledních dnech odehrál vůči mojí partnerce Janě Komrskové, jsem se rozhodl ukončit svoji činnost na pozici jejího poradce v průběhu měsíce srpna, abych ji ochránil před dalšími útoky,“ uvedl Beneš v tiskové zprávě.

O ukončení pracovního poměru hlasovali i členové strany

Dodal, že do výběrového řízení se přihlásil s motivací maximálně využít své odborné znalosti a zkušenosti. Na jeho pozici vypíší nové výběrové řízení.

„Klub Pirátů na magistrátu se dnes nastalé personální situaci podrobně věnoval a vzal na vědomí rozhodnutí Petra Beneše ukončit pracovní činnost u paní náměstkyně Komrskové v průběhu měsíce srpna po předání rozdělané práce,” komentoval situaci předseda klubu Pirátů Daniel Mazur.

Po medializaci kauzy se jí věnovala Pirátská strana i na svém foru. Ještě, než sám skončil, proběhlo hlasování o neprodleném rozvázání pracovního poměru Beneše. Pro hlasovalo 122 členů z celkových 167. Proti bylo 25, deset se zdrželo.

Podle strany dvojice porušila Všeobecný kodex veřejného zastupitele a to v bodě Odmítám klientelismus, nepotismus a jiná nekalá jednání ovlivňující rozhodování.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Jany Komrskové

Štítky Piráti, politika, magistrát, Komrsková, Beneš, poradce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Plná huba keců od pirátů a sami si přihrávají malou domů. Měli by se zjistit kdo koho má s malou domů u všech ulhanych pirátů.

Pátek, 21. července 2023, 12:46Odpovědět

Partner náměstkyně primátora Komrskové končí po kritice na postu jejího poradce  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.